Tgrt Haber

Son dakika! MSB duyurdu, tahıl sevkiyatı tam gaz devam: 9 gemi daha yola çıktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Eylül 2022 18:20 - Güncelleme : 25 Eylül 2022 18:44
Son dakika! MSB duyurdu, tahıl sevkiyatı tam gaz devam: 9 gemi daha yola çıktı

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, tahıl sevkiyatı kapsamında bugün 9 geminin daha Ukrayna limanlarından hareket ettiğini açıkladı.

Türkiye​'nin büyük çabaları ve girişimleriyle oluşturulan tahıl​ kordidorunda sevkiyat hız kesmeden devam ediyor. 22 Temmuz 2022’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BM​ Genel Sekreteri Antonio Gutarres’in riyasetinde imzalanan “Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna​ Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi” ile Ukrayna limanlarından hareket eden tahıl gemileri dünyaya nefes aldırdı.

Türkiye, Rusya​ Federasyonu, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında imzalanan anlaşma sonrası İstanbul’da oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezinin açılışı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yapmıştı.

9 GEMİ DAHA YOLA ÇIKTI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan en son açıklamada, tahıl sevkiyatı kapsamında bugün 9 geminin daha Ukrayna limanlarından hareket ettiği duyuruldu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Tahıl sevkiyatı kapsamında bugün 9 gemi Ukrayna limanlarından hareket etti" denildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1574054917093859328

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...