Tgrt Haber

MSB, Kızıelma ile Solotürk'ün uçuşunu böyle duyurdu: Güçlüyüz, gururluyuz!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 May 2023 10:16 - Güncelleme : 01 May 2023 11:15

Milli Savunma Bakanlığı, insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma ile Solotürk'ün ilk kez birlikte gerçekleşen uçuşunu 'Güçlüyüz, gururluyuz!' ifadeleriyle duyurdu.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST-2023'te bugün son gün. İstanbul​'da milyonlarca kişinin akın akın gittiği festivalde; Kızılelma, TİHA, solotürk​, T-129 Atak helikopterleri yine birbirinden farklı ve muhteşem gösterilere imza attı.

BAYKAR tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, dün Solotürk ile ilk kez birlikte uçuş gerçekleştirdi. Göyüzünde gövde gösterisi yapılan bu uçuşu, binlerce vatandaş hayranlıkla takip etti.

'GÜÇLÜYÜZ GURURLUYUZ!'

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabından, Kıızlelma ile Solotürk'ün uçuşunu 'Güçlüyüz, gururluyuz' diyerek duyurdu.

MSB'nin paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“Sizlere Büyük ve Güçlü Türkiye’yi seyrettirmek istiyoruz. Bir yanda gökyüzünde imkansızı başaran Kahraman Türk Pilotu’nun eseri SOLOTÜRK. Diğer yanda Türk mühendislerinin güçlü yarınlarımıza imzasını attığı Kızılelma! Bu kol uçuşu da bir ilk! Güçlüyüz, gururluyuz!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...