Tgrt Haber

MSB'den F-16 açıklaması: ABD'den somut adımlar bekliyoruz

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
03 Ağustos 2023 12:00 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 12:16
MSB'den F-16 açıklaması: ABD'den somut adımlar bekliyoruz

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD'den F-16 savaş uçaklarının tedariki ve modernizasyonuyla ilgili somut adım beklediklerini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından gündeme ilişkin önemli açıklamalar geldi. Türkiye'nin tahıl koridorunun devamından yana olduğunu ve girişimin devam etmesine yönelik çabaların sürdüğünü belirten MSB kaynakları, Şile sahilinde bulunan top mermilerinin uzun süredir orada olduğunu, bölgede herhangi bir tehdit bulunmadığını kaydetti.

Fransa ve Yunanistan'ın görüşme yaptığı iddia edilen Dedeağaç'taki gelişmelerin yakından takip edildiğini bildiren kaynaklar, ABD'den de F-16'ların tedariki ve modernizasyonu konusunda somut adımlar beklediklerini ifade etti.

ŞİLE SAHİLİNDEKİ TOP MERMİLERİ

Şile açıklarında tespit edilen top mermilerinin menşei ve nasıl sürüklendiğine yönelik soru üzerine, Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, mühimmatın çok uzun süredir orada olduğunun belirlendiğini ifade etti. İmha edilen mermilerin yeni sürüklenmiş bir mühimmat olmasının söz konusu olmadığını vurgulayan kaynaklar, bölgede tehdit oluşturan bir durumun bulunmadığını aktardı.

TAHIL KORİDORUNDA SON DURUM

Rusya tarafından durdurulan Tahıl Girişimi’ndeki son duruma ilişkin soru üzerine kaynaklar, Türkiye’nin Tahıl Girişimi’nin dörtlü olarak eski haliyle devamından yana olduğunu bir kez daha vurguladı.

İstanbul’da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi’nin yeterli personelle operasyonel olarak kalmasını sağlamaya yönelik kararlılıklarını yineleyen kaynaklar, girişimin devam etmesine yönelik çalışmaların ilgili bakanlık ve kurumlarla koordineli olarak devam ettiğini ifade etti.

MSB'den F-16 açıklaması: ABD'den somut adımlar bekliyoruz

ABD'YE F-16 MESAJI

ABD’den F-16 tedariki ve modernizasyonuna ilişkin son duruma ilişkin de kaynaklar, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi ABD tarafından somut adımlarla olumlu sonuç bekliyoruz” cevabını verdi.

"DEDEAĞAÇ'TAKİ GELİŞMELERİ YAKINDAN İZLİYORUZ"

Fransa’nın Dedeağaç’ı kullanmak üzere Yunanistan ile görüştüğü iddiasına ilişkin kaynaklar, bölgede meydana gelen tüm gelişmelerin savunma ve güvenlik açısından yakından takip edildiğini, gerekli değerlendirmelerin yapıldığını aktardı.

KOSOVA'DAKİ TÜRK GÜCÜ

Mehmetçiğin Kosova’daki çalışmalarına ilişkin soru üzerine kaynaklar, ülkede yaşanan gerginliğin ardından 65’inci Mekanize Piyade Tugayına bağlı iki bölüğün temmuzda Kosova’da görevine başladığını hatırlattı. Mehmetçiğin barışı destekleme görevini başarıyla yerine getirdiğini ifade eden kaynaklar, birliğin görevinin eylül ayı başına kadar devam etmesinin planlandığını söyledi.

YIL BAŞINDAN BU YANA 942 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

MSB’den yapılan açıklama ek olarak, terör örgütlerine karşı verilen mücadelenin her geçen gün artığı ve kesintisiz bir şekilde devam edeceği vurgulandı. Son bir haftada düzenlenen operasyonda 50 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 01 Ocak’tan itibaren 942’ye, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38.285’e ulaştığı aktarıldı.

“SURİYE’DEN YAPILAN SALDIRILARA MİSLİYLE KARŞILIK VERİLİYOR”

Suriye’de istikrarın bir an önce sağlanması, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten MSB, o bölgeden yapılan teröristlerin saldırılarına da misliyle karşılık verildiğini altını çizdi.

1 Ocak’tan itibaren harekât bölgelerine terör örgütü tarafından gerçekleştirilen taciz ve saldırı sayısı 83 olduğu, etkisiz hâle getirilen terörist sayısının ise 699’a ulaştığı bildirildi.

MSB'den F-16 açıklaması: ABD'den somut adımlar bekliyoruz

ENVANTERE GİREN YENİ SİLAH SİSTEMLERİ

MSB’den yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliği ve teşvikiyle savunma sanayisinde yerlilik ve millîlik oranının yüzde 80’lere yükseldiği bu dönemde; Türk Silahlı Kuvvetleri olarak insansız kara, deniz ve hava araçlarından helikopterlere, silah ve mühimmattan füzelere, hava savunma sistemlerinden elektronik harp sistemlerine kadar çok geniş bir yelpazede ihtiyacımız olan sistemler yerli ve millî olarak tasarlanmakta, geliştirilmekte ve üretilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Bakanlığımız ev sahipliğinde, TSK Güçlendirme Vakfı koordinesinde ve Savunma Sanayi Başkanlığının destekleri ile İstanbul’da IDEF-2023 16’ncı Ulusararası Savunma Sanayi Fuarı başarıyla tamamlanmıştır. Bu kapsamda;

Fuar kapsamında özellikle; yeni hava savunma sistemleri, bomba atar dron konseptleri, uçaktan atılabilir mayın sistemi, kamikaze İnsansız Deniz Aracı (İDA) konsepti ve İnsansız Kara Aracı (İKA) sistemleri gibi yeni teknolojiler sergilenmiştir. Yine, Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi (MKE A.Ş) öz kaynakları ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinin (MAM) iş birliğiyle yürütülen HİLAL Projesi ile yurt dışından tedarik edilen C-4 patlayıcısının üretim yeteneği Şirketimize kazandırılmıştır.

DOĞAL AFETLERLE MÜCADELE

Başta deprem sonrası hayatın normalleştirilmesi olmak üzere orman yangınları ve diğer afetlerle mücadele çalışmaları ilgili bakanlık ve kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde sürdürülmektedir.

Bu çerçevede son dönemde meydana gelen orman yangınlarını söndürme çalışmalarına bugüne kadar Silahlı Kuvvetlerimize ait 4 uçak ve 49 helikopter ile katkı sağlanmıştır. Helikopter ve uçaklarımız tarafından şimdiye kadar 823 sorti yapılarak yangınlara müdahale edilmiştir. Gelen anlık taleplere istinaden görevlendirmeler devam etmektedir.

MSB'den F-16 açıklaması: ABD'den somut adımlar bekliyoruz

FETÖ İLE MÜCADELE

Bakanlığımızın FETÖ ile mücadelesi; tespit edilen bilgi ve belgeler ışığında büyük bir titizlikle ve tavizsiz şekilde sürdürülmektedir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ziyaretçi 3 Ağustos 2023 14:31

Görgü insana aşkı kazandırmaz aşkı verir.

Sonraki Haber Yükleniyor...