Tgrt Haber

MSB’den Hatay’da ‘İspanya ordusu devriyesine’ yalanlama

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
16 Şubat 2023 09:47 - Güncelleme : 16 Şubat 2023 10:06
MSB’den Hatay’da ‘İspanya ordusu devriyesine’ yalanlama

Son dakika haberi: Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken Hatay ile ilgili tartışılacak iddia ortaya atıldı. Özellikle sosyal medyada İspanya ordusunun Hatay İskenderun'da devriye yaptığı öne sürüldü. Milli Savunma Bakanlığından, “İspanya ordusunun İskenderun’da devriye görevi gerçekleştirdiği” iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Kahramanmaraş merkezli deprem​ sonrası en çok zarar gören Hatay’da arama kurtarma​ çalışmaları sırasında tartışılacak iddia ortaya atıldı. Bazı internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında, “İspanya ordusuna bağlı zırhlı araçların İskenderun ve sahil bölgesinde devriye görevi” yaptığına ilişkin iddia yer aldı.

İSPANYA​ DEVRİYESİ İDDİASINA AÇIKLAMA 

Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri söz konusu iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu belirterek, görüntülerdeki araçların depremin ardından yardım için bölgeye gelen İspanya Silahlı Kuvvetlerine ait araçların arama-kurtarma bölgesine intikali sırasında çekilen görüntüler olduğunu açıkladı.

İSPANYA'DAN DESTEK

Deprem afetinde büyük bir görev üstlenen TSK, yaralıların nakliyesinde savaş gemilerini de aktif hale getirmişti. İspanya ordusu da arama kurtarma faaliyetlerine katılmıştı. İspanya donanmasına ait üzerinde 2 savaş uçağı bulunan Juan Carlos I (L-61) uçak gemisinin de aralarında bulunduğu 3 savaş gemisi ve Türk donanmasına bağlı 5 savaş gemisi Hatay​'ın İskenderun ilçesi körfezinde bekliyordu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...