Tgrt Haber

MSB'den İsviçre'deki PKK yandaşlarına cevap: Yiğitlerimiz incitmeye devam edecek

10 May 2022 00:33 - Güncelleme : 10 May 2022 01:41
MSB'den İsviçre'deki PKK yandaşlarına cevap: Yiğitlerimiz incitmeye devam edecek

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İsviçre’de Türk vatandaşlarına saldıran eli kanlı terör örgütü PKK yandaşlarına cevap niteliğinden bir mesaj gönderdi. MSB’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Yiğitlerimiz, çocuklarımızı üzmeye kalkan teröristleri incitmeye devam edecek” ifadelerine yer verildi.

İsviçre'nin Basel kentinde 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali düzenleyen Türk vatandaşlarına terör örgütü PKK yandaşları, hain bir saldırı düzenledi.

Saldırı esnasında büyük arbede yaşanırken, sayıları 40’a yakın olduğu tahmin edilen PKK’lı saldırganlar, Türk vatandaşlarına önce sözlü olarak hakaret etti, daha sonra ise kutlama alanını koruma altına almak için kullanılan demir bariyerleri vatandaşların üzerine attı. Olayda çok sayıda kişi yaralanırken, yaralılardan bazılarının durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

“TERÖR ÖRGÜTÜNE BU FIRSATI VERENLERİ KINIYORUZ”

PKK yandaşlarının bu hain saldırısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile saldırıyı kınadı. Çelik mesajında "İsviçre’nin Basel Kentinde düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali PKK yandaşları tarafından hedef alındı. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Terör örgütüne bu fırsatı verenleri kınıyoruz. Teröre bu fırsatı verenlerin demokrasi ve hukuk konusunda aynaya bakması gerekir" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1523756939297001473

"YİĞİTLERİMİZ İNCİTMEYE DEVAM EDECEK"

Saldırıya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’ndan da bir açıklama yapıldı. MSB’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Avrupa’nın orta yerinde çocuklara saldıracak kadar alçaklaşan bebek katillerine, hak ettikleri cezayı korkudan saklandıkları inlerine kadar bizzat götürüyoruz! Yiğitlerimiz, çocuklarımızı üzmeye kalkan teröristleri incitmeye devam edecek” ifadelerine yer verildi.

5 PKK YANLISI GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Basel Kanton Polis Teşkilatının internet sitesindeki açıklamada, şehir meydanında gerçekleştirilen saldırıya polisin müdahale ettiği ve Türklere saldıran 5 kişiyi gözaltına alındığı aktarıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...