Tgrt Haber

Milli Savunma Bakanlığı'ndan "Kanlı Noel" paylaşımı

21 Aralık 2021 17:20
Milli Savunma Bakanlığı'ndan "Kanlı Noel" paylaşımı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medya hesabından, ‘Kanlı Noel’ olarak bilinen, birçok Kıbrıs Türkü’nün Rum terör örgütü EOKA tarafından edildiği kara güne ilişkin paylaşımda bulundu. Paylaşımda, “Barbarca ve vahşice cinayetlerle insanlık suçu işleyenleri lanetliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medya platformu Twitter’dan, Kıbrıs'ta 21 Aralık 1963'te terör örgütü EOKA militanlarının Kıbrıs Türklerine yönelik başlattığı ve tarihe "Kanlı Noel" olarak yazılan katliama ilişkin paylaşımda bulundu.

"İNSANLIK SUÇU İŞLEYENLERİ LANETLİYORUZ"

MSB paylaşımında, “Kanlı Noel’in yıl dönümünde Rum terör örgütü EOKA tarafından şehit edilen Kıbrıs Türkü kardeşlerimizi rahmetle anıyor, barbarca ve vahşice cinayetlerle insanlık suçu işleyenleri lanetliyoruz!” ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan
(MSB tarafından yapılan 'Kanlı Noel' paylaşımı)

KANLI NOEL NEDİR?

EOKA (Kıbrıs Rumlarının Enosis amacını gerçekleştirmeyi hızlandırmak için kurdukları terör örgütü/ Kıbrıs Milli Mücadele Örgütü) Rum çetesi, Kıbrıslı Türkleri adadan silmek için Aralık 1963’te kanlı katliamlar gerçekleştirdi. 21 Aralık 1963’te başlayan katliam girişimi günlerce devam etti. 24 Aralık 1963 gecesi, Lefkoşa’nın Kumsal bölgesinde o dönem Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı’nda görevli olan Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi Mürüvvet ve çocukları Murat, Hakan, Kutsi, eve giren Rumlar tarafından küvette kurşuna dizildi. “Kanlı Noel” olarak tarihe geçen katliamlarda; Nihat İlhan’ın eşi ve çocuklarının katledilmesi, 364 Kıbrıs Türkü ile 174 Kıbrıs Rumunun hayatını kaybettiği katliamların sembolü haline geldi. Olayın gerçekleştiği tek katlı eve, daha sonra “Barbarlar Müzesi” adı verildi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...