Tgrt Haber

Altın kemer yolunda bir 'gakgoş': Ringe yöresel ürünlerle çıkıyor, iddiası büyük

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
13 Aralık 2022 15:20 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 16:10
Altın kemer yolunda bir 'gakgoş': Ringe yöresel ürünlerle çıkıyor, iddiası büyük

Altın kemer yolunda yakın zamanda ringe çıkmaya hazırlanan Elazığlı boksör Micahit Özcan, hemşerilerinin desteğinden memnun. Yer aldığı her platformda memleketinin adını duyurmaya çalışan Özcan, “Gakgoşların desteği arkamda. Onların desteğiyle Elazığ’ın adını dünyaya duyuracağım” diyor.

Farklı stili, çalışkanlığı ve başarılarıyla hem Türkiye​ hem de Almanya​'da boks​ sevdalılarının yeni gözdesi haline gelen Mücahit Özcan, memleketi Elazığ’ın gururu oldu. Ortaokulu Elazığ’da bitirdikten sonra ailesiyle Almanya’ya yerleşen başarılı sporcu köklerinden hiç kopmadı.

Yer aldığı her platformda memleketini tanıtmaya çalışan ve tavrıyla gönülleri fetheden Özcan iddialı, “Gakgoşların desteği arkamda. Onların güvenini boşa çıkarmayacağım ve Elazığ’ın adını dünyaya duyuracağım.” dedi.

MAÇLARA YÖRESEL ÜRÜNLERLE HAZIRLANIYOR

Hemşerilerinin, yer aldığı her platformda kendisine destek olmasının motivasyonunu artırdığını belirten Mücahit Özcan, beslenme programında Elazığ’ın yöresel ürünlerinin ayrı bir yer tuttuğunu açıkladı:

“Kamp sürecinde beslenme en az antrenman kadar önemli. O süreçte peynirden bakliyata birçok ürün memleketimden gelenlerden oluşuyor. Gerek lezzeti gerek organik oluşuyla beslenme programımda Elazığ​ ürünleri başrolde. Şavak tulum peyniri, orcik favori lezzetlerim.”

HAYALİM ELAZIĞ’DA MAÇA ÇIKMAK

Sporcuların başarı dışında bir misyonlarının da kültürlerini tanıtmak olduğuna inandığını söyleyen Mücahit Özcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiyemizin her şehri her karışı ayrı kıymetli. O yerlerden biri de Elazığ. İnsanı, yemekleri, çayda çırası, barajı, Harput Kalesi ve daha sayamadığım birçok özelliğiyle görülmesi gereken şehirlerden biri. Bu anlamda ben de üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Hayallerimden biri de bir müsabakamı Elazığ’da gerçekleştirmek. Elazığ’da bir kemer maçı neden olmasın?”

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...