Tgrt Haber

Muğla'da alevler geceyi aydınlattı! Makilikte başlayan yangın ormana sıçradı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
24 Temmuz 2023 00:20 - Güncelleme : 24 Temmuz 2023 00:32

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, makilikte başlayan yangın akşam saatlerinde ormanlık alana sıçradı. Çok sayıda ekibin sevk edildiği bölge için belediye başkanı gece görüşlü helikopter istedi. 

Akşam saat 20.00 sıralarında Seydikemer​ ilçesine bağlı Kumluova mevkiinde makilik alanda akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın​ çıktı. İhbar üzerine bölgeye Muğla​ Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler sarp arazideki yangına karadan müdahaleye başladı. Alevlerin makilik alanda etkisini sürdürdüğü öğrenilirken, ekipleri yangına karadan müdahalesi devam ediyor. Yangına 15 arazöz, 6 su tankeri, 3 dozer 6 yer ekibi 206 personelle müdahalede bulunuyor.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERİ İSTENDİ 

Yangın bölgesine gelen Seydikemer Belediye Başkanı Önder Akdeniz, yangın çalışmalarına katılması için gece görüşlü helikopter isteğinde bulunduklarını ve helikopterin birazdan bölgeye ulaşacağı bilgisini vererek, “Makilik alanda çıkan yangın şu anda devam ediyor. Gece görüşlü helikopter talebimiz oldu, gelecek biraz sonra. Ekiplerimiz tüm gücüyle müdahale ediyor” diye konuştu. 

"YERLEŞİM ALANINI TEHDİT ETMİYOR"

Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, yangını kontrol altına almak için tüm ekiplerin seferber olduğunu ifade ederek “Makilik bir alanda yangınımız mevcut. Herhangi bir yerleşim alanını tehdit etmiyor. Aşağıdaki seralık alanda arazözlerimiz ve itfaiyelerimiz müdahaleye devam ediyor o kısımda. Tabi helikopterle müdahale olmadığı için gece olduğu için o konuda biraz sıkıntılarımız mevcut. Ama herhangi bir ormanlık alana ya da hanelerin bulunduğu alana bir yol olduğu söylendi. O yolun genişletilmesi ve yangının sıçraması durumunda müdahalenin hızlandırılmasına çalışıyoruz. Ekiplerimizin hemen hemen hepsi burada, Antalya’dan Fethiye’den ekiplerimiz var. Şu an için kontrollü bir şekilde söndürülmeye çalışılıyor. İnşallah kısa bir zaman içinde kontrol altına alıp söndüreceğimizi umuyorum” dedi. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...