Tgrt Haber

Muğla'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sonucu kontrol altına alındı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Temmuz 2023 14:33 - Güncelleme : 23 Temmuz 2023 17:15

Muğla'nın Milas ilçesinde orman yangını çıktı. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı.

Muğla​'nın Milas​ ilçesi Demirciler Mahallesi Hayıtlı mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İTFAİYE EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava ve kara araçları ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Zirai alan yakınındaki yangın kontrol altına alındı. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı​, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Muğla’nın Milas ilçesinde meydana gelen orman yangınının yoğun çabalar sonucundan kontrol altına alındığını açıkladı.

Bakan Yumaklı, “Muğla Milas’taki yangın ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız sürüyor. Bu yangında Rusya’dan gelen Be-200 amfibik yangın söndürme uçakları da görev yaptı. Ormanın kahramanları gece gündüz görev başında” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...