Tgrt Haber

Sinop, Muğla, Çanakkale! Orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Haziran 2024 14:39 - Güncelleme : 12 Haziran 2024 16:36

Kavurucu sıcaklar yurt genelinde nefes aldırmazken, birçok noktada da orman yangını çıktı. Ekiplerin çıkan yangınları söndürebilmek için mücadelesi devam ediyor.

Muğla​'nın Milas​ ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Demirciler Mahallesi Hayıtlı mevkisindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava ve kara araçları sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışması sürüyor.

ÇANAKKALE​'DE YANGIN 

Çanakkale’nin Eceabat​ ilçesinde orman yangınına 9 uçak, 5 helikopter ve 250'ye yakın personelle müdahale ediliyor. Yangına ilişkin Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, Kumköy köyüne yakın köylerde yaşayan vatandaşların teyakkuzda olmaları istendi.
Eceabat ilçesine bağlı Kumköy köyü yakınlarında ormanlık alanda yangın başladı. Yangına orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, yangına havadan ve karadan yangına müdahaleye başladı. Orman yangınına 9 uçak, 5 helikopter, 36 arazöz ve iş makinesi ile 250'ye yakın personelle müdahale ediliyor.

Yangına ilişkin Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimiz Eceabat ilçesi Kumköy civarında çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına havadan ve karadan devam edilmektedir. Kumköy köyüne yakın civardaki köylerde yaşayan vatandaşlarımızın teyakkuzda olmaları önemle rica olunur" ifadeleri kullanıldı.

Çanakkalede orman yangını

SİNOP YANGININA MÜDAHALE SÜRÜYOR 

Sinop’un Dikmen ilçesine bağlı Babalıoğlu ve Yakuplu köyleri sınırlarında bulunan çamlık alanda saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. Alevlere çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti. Yangının büyümesi üzerine bölgeye yangın söndürme helikopteri de sevk edildi. Yangını söndürmek için ekipler hem havadan hem de karadan çalışmalarını sürdürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Orman yangınlarıyla mücadelemiz aralıksız sürüyor. Sinop-Dikmen yangını devam ediyor” şeklinde paylaştı.

Sinop, Muğla, Çanakkale! Orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor - 2. Resim

YANGINLARA 615 PERSONEL MÜDAHALE EDİYOR 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEMİZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR. 

İzmir – Narlıdere KONTROL ALTINA ALINDI
 İstanbul – Pendik KONTROL ALTINA ALINDI
 Çanakkale – Eceabat DEVAM EDİYOR 
 Muğla – Milas DEVAM EDİYOR 
 Sinop – Dikmen DEVAM EDİYOR 

Yangınlara; 
19 uçak
13 helikopter 
104 arazöz ve iş makinesi
615 personelle müdahale ediyoruz. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...