Tgrt Haber

Mülteci kamplarını sel ve heyelan vurdu: Çok sayıda ölü var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Haziran 2024 14:29 - Güncelleme : 20 Haziran 2024 14:40
Mülteci kamplarını sel ve heyelan vurdu: Çok sayıda ölü var

Bangladeş’in Cox's Bazar şehrinde Arakanlı Müslümanların kaldığı kampı sel ve heyelan vurdu. Felaketlerde 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bangladeş​'in 1 milyondan fazla Arakanlı Müslümana ev sahipliği yapan Cox's Bazar şehrindeki mülteci kamplarını, muson yağmurlarının ardından sel​ ve heyelan​ vurdu.

Mülteci Yardımı ve Ülkesine Geri Dönüş Komiseri Mizanur Rahman yaptığı açıklamada, 8, 9, 10 ve 14 numaraları kamplardaki barakaların sel suyu ve toprak altında kaldığını belirtti.

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İlk belirlemelere göre 9’u Arakanlı Müslüman, 1’i Bangladeşli olmak üzere 10 kişi hayatını kaybetti. Kamptaki arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Mülteci kamplarını sel ve heyelan vurdu: Çok sayıda ölü var - 1. Resim

Çoğu Myanmar'daki askeri operasyonlardan kaçan 1 milyondan fazla Arakanlı Müslüman, Bangladeş'in başkenti Dakka'nın yaklaşık 300 kilometre güneydoğusundaki Cox's Bazar'da yaşıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...