Tgrt Haber

Muş'ta 2 çocuğun şüpheli ölümü sonrası bakanlık harekete geçti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
19 Ocak 2024 21:01 - Güncelleme : 19 Ocak 2024 21:04
Muş'ta 2 çocuğun şüpheli ölümü sonrası bakanlık harekete geçti 

Muş'ta 14 yaşındaki 2 çocuğunun ölümüyle ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı inceleme başlatıldığını ve adli soruşturmanın da devam ettiğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Muş​'ta 2 kız çocuğunun şüpheli ölümüyle ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Muş'un Varto​ ilçesinde 14 yaşındaki iki kız öğrencinin şüpheli ölümüne ilişkin haberlerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından sosyal inceleme ivedilikle başlatılmıştır" denildi. 

Adli soruşturmanın da sürdüğü aktarılan açıklama şu şekilde:

"Olayla ilgili adli makamlarca yürütülen soruşturma devam etmekte olup, konu Bakanlığımız tarafından da yakından ve titizlikle takip edilmektedir. Bakanlığımızca ailelere yönelik psikososyal destek süreci de başlatılmıştır" 

NE OLMUŞTU? 

Muş'un Varto ilçesine bağlı Kültür Mahallesi’nde 2 kız çocuğu metruk bir evde asılı halde ölü bulundu. 

Atatürk Ortaokulu’nda 8'inci sınıf öğrencisi olan 14 yaşındaki P.A. ve Z.T.'nin akşam saatlerinde evlerine gitmemeleri üzerine yakınları tarafından arama çalışması başlatıldı.

Bir süre sonra P.A.'nın babası Cemal A., iki kız çocuğunu da kendilerine ait müstakil ve metruk evde ipte asılı halde buldu.

Cemal A.'nın durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekiplerce yapılan kontrolde 2 çocuğun da hayatını kaybettiği belirlendi. Haberi duyan yakınları sinir krizi geçirdi.

P.A. ve Z.T.'nin cansız bedenleri olay yerinde yapılan incelemenin ardından, kesin ölüm sebeplerinin belirlenmesi için Muş Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...