Tgrt Haber

Müzisyen Onur Şener cinayetinde yeni karar! Bir tutuklama, bir ceza indirimi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sabah
28 Kasım 2023 07:08 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 07:46
Müzisyen Onur Şener cinayetinde yeni karar! Bir tutuklama, bir ceza indirimi

Ankara’da müzisyen Onur Şener'in istek parça nedeniyle çıkan tartışma sonucunda öldürüldüğü olaya ilişkin İstinaf beraat eden Semih Soyalp, yeniden tutuklanarak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Ali Gündüz’ün cezası ise 25 yıldan 12 yıla indirildi.

Ankara​'nın Çankaya​ ilçesinde 2 Ekim 2022 tarihinde müzisyen Onur Şener​'in eğlence mekanında 'istek şarkıyı' söylemeyi reddettiği için öldürülmesine ilişkin davanın dünkü duruşmasında çarpıcı kararlara imza atıldı. Mehkeme heyeti bir tutuklama bir de cezada indirim kararı verdi. 

KARAKAŞ'IN İSTİNAF TALEBİNE RET

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'nde görülen cinayet​ davasına tutuklu sanıklar İlker Karakaş, Ali Gündüz ile tutuksuz sanıklar Semih Soyalp, Gözde Gündüz, Jale Erberk ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı'nın sanıklara son sözlerini sorması üzerine, sanık Karakaş, mahkemenin adil bir karar verileceğine inandığını kaydederken, Ali Gündüz ise "Takdir mahkemenindir. Suçsuzum, beratımı talep ediyorum" dedi.

Tutuksuz sanıklar Semih Soyalp, Gözde Gündüz ve Jale Erberk ise beraat talebinde bulundu.

Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, yerel mahkemenin Karakaş'a 'Kasten öldürme' suçundan verdiği 25 yıl hapis cezasını yerel mahkemenin kararını hukuka uygun bularak istinaf talebini reddetti.

"HAKSIZ TAHRİK" İNDİRİMİ

Mahkeme, sanık Ali Gündüz'e 'Kasten öldürme' suçundan verilen 25 yıl hapis cezasını kaldırarak Gündüz'ün suçu, haksız tahrik altında işlediğine hükmederek, "Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mehkeme heşeti, tutuksuz sanık Semih Soyalp'in İstinaf'ta daha önce aldığı beraat kararını da kaldırırken, Soyalp'e "Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçunu işlediği kanaatiyle 10 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, tutuksuz sanıklar Gözde Gündüz ve Jale Erbek'e yerel mahkemece verilen beraat kararlarını da hukuka uygun buldu.

AİLEDEN KARARA İLK YORUM

Öte yandan Onur Şener'in kardeşi Pınar Şener Harput, istinaf kararına Sabah gazetesine açıklamalarda bulundu. Kardeşinin ölümünden 5 sanığın da sorumlu olduğunu kaydeden Harput, Semih Soyalp'in ceza alarak tutuklanmasının bir nebze de olsa içlerini rahatlattığını ancak, Ali Gündüz'ün cezasının indirilmesinin kendilerini derinden yaraladığını söyledi.

Harput, "Sonuç olarak evladını kaybetmiş bir anne baba, babasını kaybetmiş bir evlat var ortada. 5 suçlu var bu vahşi cinayette fakat suçlu değillermiş gibi davranıyorlar" dedi.

YARGITAY'A TAŞIYACAKLAR

Sanıkların, Şener'e sosyal medyada verilen destekten rahatsız olduklarını dile getiren Harput, dosyayı Yargıtay'a taşıyacaklarını ifade ederek, "En başından beri söylediğimiz şey, kardeşimin ölümünün 5 kişi tarafından canavarca gerçekleştirilmiş olması. Sanıklar kardeşime verilen destekten oldukça rahatsız olmuşlar, duruşmada da devamlı bu durumdan bahsettiler. Kardeşimin rahat uyuması için bu işin peşini bırakmadan ilk günkü kararlılığımızla hukuk mücadelemize devam ederek, hak ettikleri cezayı almalarını sağlayacağız" diye konuştu.

 

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...