Tgrt Haber

Naci Görür, 'En fazla korktuğum fay' diyerek uyardı: 7 büyüklüğünde deprem üretmeye hazır

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Ocak 2024 22:15 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 22:53
Naci Görür, 'En fazla korktuğum fay' diyerek uyardı: 7 büyüklüğünde deprem üretmeye hazır

Deprem uzmanı Naci Görür, Tunceli'deki depremin ardından yaptığı uyarılara bir yenisini daha ekledi. Depremin en fazla korktuğu Yedisu Fayı hattında meydana geldiğinin altını çizen Görür, "Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır" dedi.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye​'nin herhangi bir noktasında meydana gelen sarsıntılar büyük tedirginliğe neden oluyor. En son Hakkari​ ve Tunceli​'de meydana gelen depremlerin ardından gözler deprem​ uzmanlarının yapacağı açıklamaya çevrildi.

Tunceli'de meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı uyarılara bir yenisini daha ekledi. Görür, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada; bölgede 7'nin üzerinde bir depreme neden olabilecek ve kırılmaya hazır olan bir fay hattını gösterdi. Görür, en fazla korktuğu fay hatlarında biri olduğunu belirterek, bu duruma karşı alınması gereken önlemlere dikkat çekti.

"GEREKEN ÖNLEMLER ALINMALI"

Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu fay kırılmaya ve 7 büyüklüğünde deprem üretmeye hazır! "Arkadaşlar, Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür'e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli, gereken önlemler alınmalıdır. Deprem dirençli kentler istiyoruz, sevgiyle."

https://twitter.com/nacigorur/status/1741830822112432387

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...