Tgrt Haber

Naci Görür'den Kahramanmaraş'taki deprem sonrası ilk açıklama! Kritik şehri işaret etti 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
04 May 2023 03:00 - Güncelleme : 04 May 2023 03:04
Naci Görür'den Kahramanmaraş'taki deprem sonrası ilk açıklama! Kritik şehri işaret etti 

AFAD, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde peş peşe deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremlerin büyüklüğü 5.0 ve 4.1 olarak kaydedilirken sarsıntı çevre illlerde de hissedildi. Depremin ardından ilk kez konuşan Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından değerlendirmede bulundu. Görür, Adana havzasına dikkat çekti. 

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde, saat 20.16’daki 5 büyüklüğündeki depremin ardından saat 20.22’de 4,1 büyüklüğünde bir deprem​ daha meydana geldi.

Depremin 6,83 kilometre derinlikte olduğu açıkladı.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Kısa süreli paniğe neden olan ve çevre illerde de hissedilen iki depremin ardından, Prof. Dr. Naci Görür, kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Uzman isim, Adana uyarısını yineledi.

Görür, “Yağmurlu/Göksun-K. Maraş’ta 5,1 ve 4,1 depremler oldu. Daha önceki tweetlerimizde de belirttiğimiz gibi, bu depremler 6 Şubat Gaziantep ve K. Maraş depremlerinden sonra Sürgü fayının Göksun civarındaki en batı ucunda meydana geldi. Stres transferi nedeniyle muhtemelen Göksun’dan Adana havzasına inen faylar üzerinde hareketlenmeler beklenebilir. Geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/nacigorur/status/1653827503104860178

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...