Tgrt Haber

Naci Görür TGRT Haber'de 'deprem bekliyoruz' diyerek uyarmıştı: Kahramanmaraş depremleri stres transfer etti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Ocak 2024 18:35 - Güncelleme : 01 Ocak 2024 18:53

Hakkari ve Tunceli'de peş peşe meydana gelen depremler büyük tedirginliğe yol açtı. Ağustos ayından TGRT Haber'e konuk olan deprem uzmanı Naci Görür, Doğu Anadolu fayı hakkında uyarılarda bulunmuştu. Görür, Hakkari ve Tunceli'deki depremlerden sonra TGRT Haber ekranlarında söylediklerini sosyal medya hesabından bir kez daha hatırlattı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye​'nin herhangi bir noktasında meydana gelen yeni depremler büyük bir tedirginliğe neden oluyor. En son Hakkari'de meydanan gelen depremin ardından bugün de Tuncel sallandı. Merkez üssü Pülümür ilçesi olan 4,2 şiddetindeki deprem​ paniğe neden oldu.

Meydana gelen sarsıntılardan sonra gözler yine deprem uzmanlarına çevrildi. Tunceli​'de meydana gelen 4,2 şiddetindeki deprem, Prof. Dr. Naci Görür'ün defalarca yaptığı uyarıları akıllara getirdi. Ağustos ayında TGRT Haber'e konuk olan Görür burada yaptığı açıklamada; Kahramanmaraş depremlerinin Doğu Anadolu fayına stres yüklediğini, Erzincan​ ve Bingöl arasında büyük bir deprem beklediklerini söylemişti.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,6 ve 7,4 büyüklüğündeki depremlerinin Bingöl-Erzincan bölgesindeki fay hattına stres transfer ettiğine dikkat çeken Görür, en az 7 ve üzerine deprem beklediklerini söylemişti. Görür, Hakkari ve Tunceli'deki depremlerden sonra TGRT Haber ekranlarında söylediklerini sosyal medya hesabından bir kez daha hatırlattı.

https://twitter.com/nacigorur/status/1741833282872864845

"TUNCELİ TEHDİT ALTINDA"

Öte yandan Görür katıldığı baş bir canlı yayında da 'İlk kez açıklıyorum' diyerek “Türkiye’de Tunceli tehdit altında. Bugün Tunceli’den kimse bahsetmiyor ama Tunceli tehdit altında çünkü Erzincan- Karlıova arasında Yedisu fayı var. Bu fay en son 1790’lar da deprem üretmiş. 250 senede bir deprem üretme periyodu var. 1794’e 250 koyarsanız günümüze yaklaşırsınız. Dolayısıyla tehlikeli orası” ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...