Tgrt Haber

Naci Görür'den 3 kente kritik deprem uyarısı: 7 büyüklüğünde vurur, şehirleri felç eder

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com.tr
11 Mart 2024 17:28 - Güncelleme : 11 Mart 2024 17:42
Naci Görür'den 3 kente kritik deprem uyarısı: 7 büyüklüğünde vurur, şehirleri felç eder

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bugün yaptığı açıklama 3 kente kritik uyarılarda bulundu. İzmir, Manisa ve Aydın çevresinde aktif faylara dikkat çeken Görür, bölgede 7 ve üzeri büyüklükte deprem olabileceğini söyledi.

Asrın felaketinin ardından deprem​ uzmanlarının açıklamaları büyük dikkatle takip ediliyor. Daha büyük felaketlerle karşı karşıya kalınmaması için bütün deprem uzmanları yetkililere her defasında çağrılarını yineliyor.

Türkiye'de yakından takip edilen deprem uzmanlarından Naci Görür, İzmir​ Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 'Deprem ve Dirençli Kentler' isimli konferansta kritik açıklamalarda bulundu.

Depremin asla zamanla ölçülmeyeceğinin altını çizen Prof. Dr. Görür, "Zamanı deprem ile karıştırırsanız; en büyük hatayı yaparsınız. Deprem ne zaman olursa olsun, eğer hazırlıklı olmazsak; insanımız ölecek demektir" ifadelerini kullandı.

Naci Görür'den 3 kente kritik deprem uyarısı: 7 büyüklüğünde vurur, şehirleri felç eder - 1. Resim

"İZMİR'İ FELÇ EDER"

İzmir'in bir deprem kenti olduğuna dikkat çeken Görür, "M.S. 175-1864 yılları arasında 6-7 şiddetinde depremler var. İzmir'de deprem kaynağı çok ve özellikle İzmir yarımadası üzerinde çok sayıda fay​ var. Manisa ve Aydın çevresinde faylar mevcut. Burada görülen her fay, 7 ve üzerinde büyüklükte deprem üretebilir ve İzmir'i felç eder" dedi.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...