Tgrt Haber

Naci Görür'den Kastamonu depremi sonrası yüreklere su serpen açıklama: Enerji boşaldı, telaş yok

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
02 Nisan 2023 11:26 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 23:54
Naci Görür'den Kastamonu depremi sonrası yüreklere su serpen açıklama: Enerji boşaldı, telaş yok

Son dakika haberi: Kastamonu'da gece saatlerinde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem vatandaşı tedirgin etti. Geceyi dışarıda geçiren Kastamonulular büyük korku yaşarken Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yüreklere su serpti.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ili etkiledi. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem​ bölgesinde zaman zaman artçı sarsıntılar yaşanıyor. Deprem sadece 11 ilde değil zaman zaman başka bölgelerde de sarsıntılara neden oluyor. Gece saatlerinde Kastamonu​'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Söz konusu sarsıntı büyük paniğe yol açarken çevre illerden de hissedildi. Deprem sonrası büyük panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa atarak geceyi dışarıda geçirdi. Herhangi bir olumsuz durum veya ihbarın olmadığını belirten uzmanlar vatandaşları 'sakin olmaya' çağırdı.

 NACİ GÖRÜR: TELAŞA GEREK YOK

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den Kastamonu'da meydana gelen depreme ilişkin açıklama geldi. 

"Telaş yok" diyen Prof. Dr. Görür Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

Arkadaşlar, Kastamonu Kızıleller/İhsangazi'de 4,2 deprem oldu. Deprem KAF zonunda, o yörelerde KAF büyük ölçüde kırılmış ve enerji boşaltmış olduğu için telaş yok, sevgiyle.

https://twitter.com/nacigorur/status/1642410784444522496

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...