Tgrt Haber

Naci Görür, Konya’daki deprem sonrası uyardı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
10 May 2023 09:53 - Güncelleme : 10 May 2023 10:05

Son dakika haberi: Gece saatlerinde Konya’da meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depreme ilişkin yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu. Yaşanan sarsıntının ülke geneline gören sakin bir yörede olduğunu söyleyen Görür değerlendirmesini sosyal medya hesabından paylaştı.

6 Şubat’taKahramanmaraş​ merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Söz konusu sarsıntının ardından peş peşe yurdun farklı noktalarında depremler yaşanırken gece saatlerinde ülke geneline göre daha sakin bir bölge olan Konya’nın Kulu​ ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem​ meydana geldi.

NACİ GÖRÜR’DEN DEPREM SONRASI PAYLAŞIM…

TGRT Haber'in sosyal medyadan yapılan açıklamalardan elde ettiği derleme bilgilere göre AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin derinliğinin 7.8 kilometre olduğu aktarılırken herhangi bir olumsuzluk ise yaşanmadığı kaydedildi. Söz konusu sarsıntıya ilişkin Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Görür söz konusu sarsıntının ülke geneline göre daha sakin bir yöresinde meydana geldiğini ifade ederken “Burada NW-SE yönlü doğrultulu atımlı süreksiz faylar var. Muhtemelen Eskişehir Fay Zonu’na ait. Sevgiyle” ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/nacigorur/status/1656153492250062848

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...