Tgrt Haber

Narin Güran bulundu mu? Ekipler evinin çevresinde şüpheli iz buldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
25 Ağustos 2024 09:32 - Güncelleme : 25 Ağustos 2024 20:40

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğuna dair iddialar vardı. Diyarbakır Valiliği'nden konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Öte yandan jandarma ekipleri evinin 30 metre yakınında yeni bir iz fark etti.

Diyarbakır​'ın Bağlar​ ilçesinde 21 Ağustos'ta Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran​'ı arama çalışmaları devam ediyor. Ekiplerin günlerdir seferber olduğu arama çalışmalarında; mahallenin giriş ve çıkışları dahil olmak üzere 9 bin 300 araç kontrol edildi.

NARİN'İN EVİNİN YAKININDA KAN İZLERİ BULUNDU

Narin'in evinin 30 metre civarında taş üzerinde kan izleri fark edildi. Jandarma ekipleri incelemek üzere taşı götürdü. Olay yeri inceleme ekiplerinin bölgedeki çalışmaları yoğunlaştırıldı.

KAN LEKELERİ NARİN'İN Mİ? VALİLİK AÇIKLADI

Diyarbakır Valiliği yaptığı açıklamada kan lekelerinin Narin'e ait olmadığını duyurdu. Açıklamada şunlar kaydedildi: "Bazı medya organları ile sosyal medya hesaplarında; Kayıp olarak aranan Narin GÜRAN’ın evine yakın bir bölgedeki kayalıklar üzerinde kayıp kız çocuğuna ait olduğu iddia edilen kan lekelerinin bulunduğu şeklinde haber ve paylaşımların yer aldığı görülmüştür. Kayalıklar üzerinde bulunan kan lekesinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir. Valiliğimizin koordinasyonda ilgili kurumlarımız vasıtasıyla, her türlü ihtimal değerlendirilerek, kayıp kızımızın aranmasına devam edilmektedir. Her türlü önemli gelişmeden kamuoyu vakitlice bilgilendirilecektir. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Narin Güran bulundu mu? Ekipler evinin çevresinde şüpheli iz buldu - 1. Resim

Narin'i bulmak için yoğun çaba sarf edilirken vatandaşlar da sosyal medya üzerinden kampanyalar düzenliyor. En son 4 arkadaşıyla birlikte görülen Narin'in, önce kursa, ardından amcasına gitmek için annesinden izin aldığı aktarılan bilgiler arasında...

Narin Güran bulundu mu? Diyarbakır Valiliği'nden açıklama geldi - 1. Resim

NARİN GÜRAN BULUNDU MU?

En son sosyal medyada Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunduğuna dair bazı iddialar vardı... Peki Narin Güran bulundu mu? Diyarbakır Valiliği'nden konuya ilişkin açıklama geldi.


Narin Güran bulundu mu? Diyarbakır Valiliği'nden açıklama geldi - 2. Resim

"ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİN"

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kayıp kız çocuğu Narin Güran‘ın (8) bulunabilmesi amacı ile valiliğimiz koordinasyonunda AFAD İl Müdürlüğümüze ve İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekiplerce geniş çaplı arama faaliyetine titizlikle devam edilmektedir. Vatandaşlarımızın, sosyal medya hesaplarında paylaşılan bu tarz asılsız iddialara itibar etmemeleri rica olunur”


"KIZIMIN CESEDİNİ BİLE GÖRSEM ŞÜKREDECEĞİM"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'ın sözleri yürek burktu. Yakında bir akrabalarının düğünü olduğunu ve bu nedenle kızının düğünde giymek için kendisinden gelinlik almasını istediğini söyleyen anne Güran, "Bırakmadılar kızım gelinlik giysin. Tek kızımdı. Acım çok büyük. Başka Narinler kaybolmasın, başka anneler ağlamasın. Ne isterseniz vermeye hazırım, yeter ki kızımı bana verin, onu bir yere bırakın. Kızımın cesedini bile görsem şükredeceğim, ama kızım yok" diye konuştu.

Narin Güran bulundu mu? Diyarbakır Valiliği'nden açıklama geldi - 3. Resim

"GÖREN, DUYAN BİLEN VARSA KIZIMIN YERİNİ SÖYLESİN"

Evlat acısının çok zor olduğunu dile getiren baba Arif Güran, "Kızım çok masumdu. Bu insanların bizim için yaptığı mücadele bizi ayakta tutuyor. Evladımın son görüldüğü an okula ait güvenlik kamerası görüntüsü. Kızım sanki yer yarıldı içine girdi. Ne terliğini ne tokasını ne elbisesini, hiçbir şeyini bulamıyoruz. Kızımın bir an önce bulunmasını istiyoruz. Gören, duyan bilen varsa kızımın yerini söylesin. Asılsız ihbarlardan dolayı telefonumu kapattım. Gerçek bir ihbar gelse bile bana ulaşamayacaklar. Asılsız olanlar arama yapmayı bıraksa belki gerçekten bilen biri arar" ifadelerini kullandı.

Narin Güran bulundu mu? Ekipler evinin çevresinde şüpheli iz buldu - 5. Resim(Anne Yüksel Güran)

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet 25 Ağustos 2024 20:50

Allah yardımcılar olsun inşallah. Kızımız bir an önce ailesine kavuşur inşallah.

Sonraki Haber Yükleniyor...