Tgrt Haber

Narin cinayetinde düğüm çözülüyor: İkinci tanık tüm gördüklerini anlattı! Amca Salim Güran 5 kez kimi aradı?

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Tgrthaber.com
11 Eylül 2024 09:22 - Güncelleme : 11 Eylül 2024 15:39

Diyarbakır'da vahşice öldürülen Narin Güran cinayetinde 23 şüpheli savcılığa sevk edilirken, gözaltında bulunan köy imamı serbest bırakıldı. Muhtar olan amca Salim Güran'ın ise açığa alındığı öğrenildi. Öte yandan yeni tanıdığın verdiği ifade ortaya çıktı. Tanık amcanın olay günü tarlada olduğu iddiasını yalanladı ve "Olay günü Narin'in evinin orada gördüm." dedi. İşte Narin cinayetinde tüm detaylar...

Diyarbakır​'ın Tavşantepe köyünde 21 Ağustos günü kaybolan Narin Güran​'ın cansız bedeni tam 19 gün sonra dere yatağında bir çuvalın içinde bulundu. Türkiye 8 yaşında korkunç bir cinayete kurban giden Narin'e ağlarken, olay ile ilgili gelen detaylar da dikkat çekti. 23 şüphelinin savcılığa sevk edildiği olayda ifadesine başvurulan ve gözaltında bulunan köy imamının serbest bırakıldığı öğrenildi. 

İKİNCİ TANIK İFADE VERDİ: NARİN'İN EVİNİN ORADAYDI 

Soruşturmada ikinci bir tanık olduğu ortaya çıktı.  Amca Salim Güran​, jandarmadaki ifadesinde Narin'in kaybolduğu gün 18:50'de tarlada olduğunu iddia etmişti.  Ancak tanık Mehmet Şevket Kaya, amcayı 18:30- 19:00 saatlerinde çocuğun evinin orada gördüğünü söyledi. Güran bu ifadeye "Öyle bir şey yok, yalan söylüyor" diye tepki gösterdi.

Narin cinayetinde düğüm çözülüyor: İkinci tanık tüm gördüklerini anlattı! Amca Salim Güran 5 kez kimi aradı? - 1. Resim


ANTALYA'DAKİ BİR KİŞİYİ 5 KEZ ARAMIŞ 

Amcanın olay günü yaptığı telefon görüşmelerinde Antalya'dan bir kişiyle defalarca telefonda görüştüğü ortaya çıktı.

HTS kayıtlarında amcanın, Narin'in kaybolduğu gün 1 saat 12 dakika içinde Antalya'da yaşayan bir kişiyi 5 kez aradığı anlaşıldı. Ekipler bu arama kaydını araştırıyor.

Narin cinayetinde düğüm çözülüyor: İkinci tanık tüm gördüklerini anlattı! Amca Salim Güran 5 kez kimi aradı? - 2. Resim


AİLENİN LÜKS HAYATI 

Ailenin ve şüphelilerin işlemleri devam ederken, köylünün lüks yaşantısı sosyal medyada gündeme oturdu. İşte ağabey Baran Güran'ın çakarlı paylaşımları, Boğaz Köprüsü'ne yansıtılan 'Narin' yazısı ve köylünün lüks tutkuları... 

Narin Güran cinayetinde yeni gelişme! İftiracının arkadaşları konuştu - 1. Resim


KÖYDEKİ LÜKS ARAÇLARIN SIRRI ORTAYA ÇIKTI

Narin cinayetinde soruşturma derinleşirken Gazeteci Ferit Demir yaptığı açıklamalarda Narin cinayetinin işlendiği köyde lüks araçlar gördüklerini söylemişti. Halk TV'de yayınlanan Kayda Geçsin programında Barış Pehlivan, lüks araçların detaylarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"Narin'in fotoğrafı var. Ağabey Güran'a ait bir ınstagram hesabı bu. Silinen bir hikaye var. Ailenin annemin babamın üzerine gitmeyin diyor. Leyla daha önce kaybolan çocukla Narin'in beraber olduğu bir video paylaşılmış. Bu şu an Baran Güran'ın instagram hesabı.

Burada bir etiketleme var. Bu hesaba baktığımızda ticaret sicil gazetesinde Diyarbakır'da sahibi Narin'in soy ismi ile aynı kişiye ait. Cemal Burak Güran adlı kişiye ait Diyarbakır'da mobilya imalat san tic a.ş diye bir yer. Peki bu işletmenin ana işi nedir? Resmi Instagram sayfasında görüyoruz ki burası lüks araç galerisi."

Narin'in köyünde ilginç detaylar! Köylülerin lüks tutkusu: Çakarlı araç, köprüye yansıtılan yazı, galericiler, ağabeyin paylaşımları... - 2. Resim


"LÜKS GALERİ GÜRAN AİLESİNE AİT"

"Şunu anlayabiliyoruz, Diyarbakır'daki bu lüks oto galeri Güran ailesine ait. En azından Güran soy isimli birine ait. Ölen kızımızın abisi burada çalışıyor. Farklı markada bir sürü araca sahip bir galeri olduğunu görüyoruz. Keza aynı şirketin takip ettiği üç hesap var."

"Onlar da Güran soy isimli. Onlarda da bazısının merkezi İstanbul olan ayrı galeri işletmeleri olduğunu görüyoruz. Lüks araçlarda çekilen videolar var. Çakarlı araçlar görüyoruz. Diyarbakır'da ağabeyinin Instagram hesabından çakarlı lüks araçla gezdiğini görüyoruz. Ferit Demir bize bir ipucu verdi. Bir okuyucumuz bize ihbarda bulundu. Aynı ailenin birden fazla galerisi var. İstanbul'da da var.

Narin'in köyünde ilginç detaylar! Köylülerin lüks tutkusu: Çakarlı araç, köprüye yansıtılan yazı, galericiler, ağabeyin paylaşımları... - 3. Resim


BOĞAZ'DA 'NARİN' YAZISI 

"Bir ihbar fotoğrafı var. Ağabeyin hesabını gördük ya, ağabeyin İstanbul'da çekildiği iddia edilen bir fotoğraf var. Aynı hesapta İstanbul Boğazı'na "Narin Güran Neredesin Abim" yazan bir yazı yansıtılıyor. Böyle bir paylaşım da var. Bu tabi bilgisayarda da yapılabilir bu notu da düşelim."

Narin'in köyünde ilginç detaylar! Köylülerin lüks tutkusu: Çakarlı araç, köprüye yansıtılan yazı, galericiler, ağabeyin paylaşımları... - 4. Resim


AĞABEY BARAN GÜRAN'IN TİKTOK HESABI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan ağabeyin Baran Güran'ın TikTok hesabı da ortaya çıktı. Ağabeyin lüks arabalarla yaptığı paylaşımlar dikkat çekerken Narin kaybolduktan sonra "Benim bir tane bacım vardı ne edersin Narinim çık gel vallaha çık gel Allah'ım kurban olayım benim canımı al onu bize geri ver" paylaşımı da dikkat çekti. 

Narin'in köyünde ilginç detaylar! Köylülerin lüks tutkusu: Çakarlı araç, köprüye yansıtılan yazı, galericiler, ağabeyin paylaşımları... - 5. Resim


KÖY İMAMI SERBEST BIRAKILDI 

Öte yandan soruşturma kapsamında gözaltında bulunanlar arasında yer alan köy imamı ise jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Narin Güran'ın ablasının ölümüyle ilgili de soruşturma başlatıldı! Tülin Güran için cinayet iddiası - 2. Resim


BAKAN GÖKTAŞ: DAVAYA MÜDAHİL OLACAĞIZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Danıştay Eğitim Tesisinde 'Gazi Kadınlar Buluşması' programında konuştu. Narin Güran cinayetine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, "Narin'in katilleri hem adalet önünde hem de kamu vicdanı önünde hesap verecek. Bakanlık olarak bu davaya müdahil olacağız. Bu elim olayın siyasi bir malzeme haline getirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Narin hepimizin evladıdır. Bu anlamda adaletin tecelli etmesi hepimizin boynunun borcudur" dedi.

Narin'in köyünde ilginç detaylar! Ailenin lüks tutkusu: Çakarlı araç, köprüdeki yazı, galericiler, ağabeyin paylaşımları... - 7. Resim


3 BAKAN NARİN'İN KABRİNİ ZİYARET EDECEK 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte bugün, cinayete kurban edilen Narin Güran'ın kabrini ziyaret edeceklerini açıkladı.

Narin'in köyünde ilginç detaylar! Ailenin lüks tutkusu: Çakarlı araç, köprüdeki yazı, galericiler, ağabeyin paylaşımları... - 8. Resim


AĞABEYİN KOLUNDAKİ DİŞ İZLERİ YENİDEN İNCELENECEK 

Narin kaybolduktan sonra ekiplerin yaptığı incelemede ağabeyinin kolunda diş izleri tespit edilmişti. 

Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından ağabeyin kolundaki izler yeniden inceleneceği öğrenildi. Narin'den alınan örneklerle daha sağlıklı bir inceleme olacağı düşünülüyor.


AMCA HAKKINDA YENİ KARAR 

Salim Güran, Bağlar Kaymakamlığı’nca görevinden açığa alındı. Mevzuat gereği ilçe idare kurulu kararıyla tutukluğundan dolayı açığa alınıp birinci aza muhtar olarak geçici görevlendirildi.

Kaynak: Tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şemsi 14 Şubat 2022 16:28

Rabbim rahmet etsin mekanı cennet olsun inşallah Efendimize komşu eylesin güzel insan koca yürekli reis

Sonraki Haber Yükleniyor...