Tgrt Haber

Narin Güran'ın mezarına üç bakandan ziyaret! Bakanlar bölge incelemesi sonrası konuşuyor

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
11 Eylül 2024 17:54 - Güncelleme : 11 Eylül 2024 21:39

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mahinur Özdemir Göktaş ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Narin Güran'ın mezarlığına ziyarette bulundu. Tavşantepe Köyü'nde incelemeler yapan bakanlar Diyarbakır Valiliğine geçerek açıklamalarda bulundu.

Narin Güran​'ın Diyarbakır​ Tavşantepe Köyü'ndeki mezarına İçişleri BakanıAli Yerlikaya​, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mahinur Özdemir Göktaş ziyaret gerçekleştirdi. Dua eden bakanlar daha sonra bölgede incelemelerde bulunup Diyarbakır Valiliğine geçti. Toplantı sonrası Adalet Bakanı Yılmaz Tunç değerlendirmelerde bulundu. Bu süreçte 267 kişinin ifadesinin alındığını vurgulayan Tunç, ölüm sebebi raporunun beklendiğini açıkladı.  

22 ŞÜPHELİ YARIN MAHKEMEYE ÇIKACAK

Bakan Tunç'un açıklamaları şöyle:

-Olay en ince ayrıntısına kadar ortaya çıkarılacak. Şu anda Narin kızımızın canice öldürülmesi sonrası Diyarbakır Başsavcılığı tarafından soruşturma dikkatlice yürütülmektedir. Bir çocuğa zarar vermek tüm insanlığa zarar vermekle eş değerdir.

-21 Ağustos 2024 tarihinde Narin kızımızın eve dönüş yolunda saat 15.15 sıralarında, 4 arkadaşını takip ederek eve çıktığı son görüntüsü sonrası haber alınamamıştır. Saat 20.15'te jandarma komutanlığında 20.50'de 112 aranarak kayıp ihbarıyla arama işlemlerine başlanmıştır. Bugüne kadar toplamda 267 kişinin ifadesi alınmıştır.  22 şüpheli yarın mahkemeye sevk edilecek. Narin kızımızın öldürülmesiyle ilgili soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Tüm delilleri ve tanık ifadeleri toplanmakta ve incelenmektedir. Fail veya faillerin ortaya çıkarılması için ne gerekiyorsa yapılmaktadır. 

-HTS kayıtları ve baz istasyon bilgileri üzerinde delil toplanma işlemlerine devam edilmektedir. Doku örnekleri incelemeler yapılmak üzere bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp, bir kısmı da İstanbul Adli Tıp kurumumuza gönderilmiştir. Adli tıp kurumundan ölüm sebebine ilişkin rapor beklenmektedir.

Narin Güran'ın mezarına üç bakandan ziyaret! Bakanlar bölge incelemesi sonrası konuşuyor - 1. Resim

CANİLİĞİN BEDELİ ÖDENECEK

-Bu hassas süreçte adaletin tecelli edebilmesi için temel hususlara dikkat çekmek istiyorum. Soruşturma işlemlerinin gizli tutulması yargı süreci için çok önemlidir. Şüphelilerin delillere ulaşarak ifade taktiği yapmaması için çok kritiktir. Ne yazık ki bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yanıltıcı paylaşımlar yapıldığını görüyoruz.

-Bu masum cana kıyanlardan hesap sorulacaktır. Caniliğin bedelini en ağır şekilde ödenecektir. Geleceğimizi karartan kötülük odakları bu topraklarda barınamayacaktır.

Narin Güran'ın mezarına üç bakandan ziyaret! Cinayetin işlendiği bölgede inceleme yapılıyor - 1. Resim

ÜÇ BAKAN, NARİN'İN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ TAVŞANTEPE KÖYÜNDE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ziyareti böyle duyurdu: "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç ve heyetimizle birlikte Narin kızımızın kabri başında dua ettik. Yaşadığımız bu menfur olay Milletimizin yüreğini yaktı. O, gülüşüyle, neşesiyle bu dünyayı güzelleştiren bir yavrumuzdu.   Narin kızımıza Allah’ta rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Bakan Yerlikaya X üzerinden verdiği mesajında "İçişleri Bakanlığı olarak başından beri bu menfur olayın takipçisiyiz, takipçisi olmaya da devam edeceğiz. dedi

Narin Güran'ın mezarına üç bakandan ziyaret! Cinayetin işlendiği bölgede inceleme yapılıyor - 2. Resim

NARİN İÇİN KURAN OKUTULDU

Kabir ziyaretinde, İl Müftüsü Celal Büyük tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Ziyarette, Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Suna Kepolu Ataman, Galip Ensarioğlu ve Mehmet Sait Yaz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat da yer aldı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Cemil11 Eylül 2024 18:26

Umarım vatandaşlarımız için en doğru ve faydalı kararları alırlar

Sonraki Haber Yükleniyor...