Tgrt Haber

NATO'dan Türkiye'ye teşekkür: Türkiye dünya gıda krizini önledi

03 Kasım 2022 19:53 - Güncelleme : 03 Kasım 2022 20:38
Fotoğraf (AA)

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile İstanbul'da bir araya geldi. Stoltenberg, Ukrayna'ya desteklerinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti. Stoltenberg, Erdoğan'ın tahıl krizi konusunda devreye girmesiyle ilgili "Türkiye dünya gıda krizini önledi" dedi.

Fotoğraf (AA)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu​, NATO​ Genel Sekreteri Jens Stoltenberg​ ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu tahıl anlaşmasıyla ilgili "20 gün sonra tekrar yenilenmesi gerekiyor. Kesintisiz bir şekilde devam etmesi için çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" mesajını verdi. İsveç​ ve Finlandiya​'nın NATO üyelik sürecine değinen Bakan Çavuşoğlu, iki ülkenin Madrid Mutabakatı'na bağlılıklarını teyit ettiklerini bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ‘Vladimir Putin başarısızlığa uğruyor. Türkiye’ye Ukrayna’ya destek çıktığı için teşekkür ediyorum’ dedi.

TÜRKİYE DÜNYA GIDA KRİZİNİ ÖNLEDİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin NATO'nun önemli bir müttefiki olduğunu söyledi. Stoltenberg, Erdoğan'ın tahıl krizi konusunda devreye girmesiyle ilgili "Türkiye dünya gıda krizini önledi" dedi. Stoltenberg, Erdoğan'a teşekkür etti.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in terörle mücadele konusunda, Türkiye'nin endişelerini gidereceğini söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...