Tgrt Haber

Nazmi Arıkan cinayeti davasında karar! Çiftlik evinde öldürülmüştü

29 Mart 2023 16:42 - Güncelleme : 29 Mart 2023 16:57
Nazmi Arıkan cinayeti davasında karar! Çiftlik evinde öldürülmüştü

Çanakkale'de gizlice çiftlik evine girdiği eğitimci Nazmi Arıkan ile şoförünü hunharca katleden sanık iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasırna çarptırıldı.

Fen Bilimleri Eğitim Kurumlarının kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'in Çanakkale​'nin Gelibolu​ ilçesindeki çiftlik evinde geçtiğimiz temmuz ayında öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı.

Çanakkale 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Ufuk Akçekaya (49), SEGBİS aracılığıyla katıldı.  Sanık Akçekaya savunmasında, suçlamaları reddederek tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti ise Akçekaya'yı Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'i "kasten öldürme" suçundan takdir indirimi uygulanmaksızın 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti.

''UMARIM GÜN YÜZÜ GÖRMEZ''

Arıkan'ın çocuklarından Kurtuluş Arıkan, müahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, söz konusu kararın kendilerini bir nebze de olsa rahatlattığını ancak hiçbir kararın babalarını ve Şerif Eker'i geri getirmeyeceğini belirtti. Arıkan, "Kendisi bu cezayı hak etmişti. Mahkeme de bunu uygun gördü. Umarım gün yüzü görmez, babama ve Şerif Eker'e çektirdiklerinin cezasını içeride yaşar" ifadelerini kullandı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Gelibolu'ya ilçesine bağlı Karainebeyli köyünde, Nazmi Arıkan'a (69) ait çiftliğin çalışanları, 13 Temmuz 2022 tarihinde iş yerlerine geldiklerinde bir süredir haber alamadıkları Arıkan ve şoförü Şerif Eker'in (46) cansız bedenlerini bulmuştu. Bıçaklanarak öldürüldükleri belirlenen Arıkan ve Eker'in cenazeleri, 15 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmişti.

Olaydan bir gün sonra gözaltına alınarak tutuklanan Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya hakkında "tasarlayarak canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme", "bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...