Tgrt Haber

Son dakika! Nevşehir Kapadokya’da balon kazası: 2 turist hayatını kaybetti

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Ekim 2022 10:30 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 13:12

Son dakika haberi: Nevşehir’de sıcak hava balonlarından biri iniş sırasında kaza yaparken olayda 2’si ağır 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi ve kurtarma çalışmaları başladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada yaralanan 2 İspanyol turistin hayatını kaybettiği ifade edildi

Turizmin gözde noktalarından Kapadokya’da sıcak hava balonlarından biri kaza​ yaptı. Kavak​ beldesi yakınlarında iniş yaptığı sırasında rüzgarın şiddetlenmesi nedeniyle sert iniş yapan balonda bulunan 5 kişi yaralandı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenilirken bölgeye ihbar üzerine UMKE, AFAD, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.Valilik tarafından yapılan açıklamada ağır yaralanan 2 İspanyol turistin hayatını kaybettiği ifade edilirken yaralıların ise tedavisi sürüyor.

Nevşehir​ Valiliğinden olaya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

İlimiz Avanos ilçesi Zelve Ören Yeri mevkisinden bu sabah 07.25’te havalanan özel bir şirkete ait TC-BBR tescil numaralı sıcak hava balonu​, merkeze bağlı Kavak beldesi Killik bölgesinde saat 08.50'de beklenmedik rüzgar artışı nedeniyle sert iniş yapmıştır. Kazanın ardından tüm ekiplerimiz olay yerine sevk edilmiştir. İniş esnasında balonda bulunan toplam 28 yolcu ve 2 mürettebattan İspanyol uyruklu 2 yolcu hayatını kaybederken İspanyol uyruklu 3 yolcu ise yaralanmıştır. Yaralıların tedavileri ilimizdeki çeşitli hastanelerde devam etmekte olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. İlk belirlemelere göre olayın beklenmedik rüzgar artışından kaynaklandığı değerlendirilmektedir. Kaza ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

Son dakika! Nevşehir Kapadokya’da balon kazası: 2 turist hayatını kaybetti

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...