Tgrt Haber

Son dakika! Nevşehir'de zehir tacirlerine operasyon: 87 şüpheliden 75 kişi yakalandı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Eylül 2022 08:46 - Güncelleme : 09 Eylül 2022 09:29
Son dakika! Nevşehir'de zehir tacirlerine operasyon: 87 şüpheliden 75 kişi yakalandı

Son dakika haberi:  Nevşehir’de gerçekleştirilen narkotik operasyonuna ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. 87 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini 75’in yakalandığını belirten Bakan Soylu ayrıca eş zamanlı şekilde Mersin’de aynı şekilde operasyon düzenlendiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Nevşehir’de düzenlenen operasyonda 87 şüpheliden 75 kişinin yakalandığını söyleyen Bakan Soylu, eş zamanlı olarak Mersin’de de operasyonların devam ettiğini söyledi.

MERSİN’DE DE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bakan Soylu’nun konuşmalarından öne çıkanlar;

Bugün toplam 153 şüpheli bir dosya söz konusuydu. Bunun bir bölümünü dosya içeriğinde 6 ay süreçle birlikte gözaltına alındı. Bugün toplam 87 şüpheli, özellikle uyuşturucu satıcıları ve nakledicilerinden 75'i gözaltına alındı. Eş zamanlı şekilde Mersin​'de de aynı ölçekte 111 şüpheliden 60 gözaltı gerçekleştirilmektedir.

Son dakika! Nevşehir'de zehir tacirlerine operasyon: 87 şüpheliden 75 kişi yakalandı

Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan​'ın bizzat sevk ve idare ettiği operasyon öncesi, il genelindeki sokak satıcıları tek tek tespit edildi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda bu sabah operasyon için düğmeye basıldı. Eğitim öğretim yılının başlamasına kısa süre kala sokak satıcılarına yönelik 'temizleme-3' adı altında gerçekleştirilen operasyonda, il merkezinin yanı sıra 13 ilçede önceden belirlenen 111 adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Özel Harekat Şube Müdülüğüne bağlı ekiplerin de katıldığı operasyona, helikopter ve dron ile havadan destek verildi.

Operasyonlarda önceden belirlenen adreslerde narkotik köpekleri vasıtasıyla arama yapılırken, çok miktarda uyuşturucu ile birlikte 60 şüpheli gözaltına alındı.

Son dakika! Nevşehir'de zehir tacirlerine operasyon: 87 şüpheliden 75 kişi yakalandı

Öte yandan Mersin Emniyet Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, 2022 yılı içerisinde kentte düzenlenen operasyonlarda 3 bin 792 şüpheli yakalanırken, bu kişilerden 285'i tutuklandı. Son 6 ayda yapılan operasyonlarda ise 1 ton uyuşturucu ele geçirildi.

İRAN SINIRINDA TEDBİRLER ARTTIRILDI

Geçmiş yıllarda Türkiye'deki yakalanan uyuşturucunun yüzde 70'i batı illerinde yakalanırdı. Son yıllarda kurduğumuz sistemle Türkiye'de yakalanan uyuşturucunun yüzde 70'i doğuda yakalanmaktadır. Bu baskılama, uyuşturucu rotasını Balkan rotasından Akdeniz rotasına sebep oldu. Bu baskılamaya devam edeceğiz.

Özellikle İran sınırlarından girmektedir. Orada da ciddi tedbir alınmıştır. Saha baskılamamız, aynı zamanda farkındalık üretmemiz, topyekun mücadelemiz metanfetamin konusunda da sürmektedir. 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...