Tgrt Haber

Nisa bebeği terk eden vicdansız anne için istenen ceza belli oldu

20 Eylül 2022 17:17 - Güncelleme : 20 Eylül 2022 17:37
Nisa bebeği terk eden vicdansız anne için istenen ceza belli oldu

İstanbul Pendik’te ‘Nisa Mihriban’ bebeği sokağa terk eden vicdansız anne Ebru S.’nin yargılandığı davada 3 aydan 2 yıla kadar hapis istendi. Ebru S. ise mahkemede kadın sığınma evinde bebekle ilgilenmediklerini iddia ederek beraatini istedi.

Geçtiğimiz mart ayında İstanbul Pendik​'te boş bir arazide bulunan üç aylık bebek, Türkiye’yi hüzne boğmuştu. Acil Tıp Teknikeri Büşra Durmaz'ın sütannelik yaptığı bebeğe ‘Nisa Mihriban’ ismini vermişti. Daha sonrasında tedavisi için hastaneye kaldırılan Nisa bebek, ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı bakımevine gönderilmişti.

Nisa bebeğin boş arazide bulunmasından sonra emniyet güçleri harekete geçmiş boş araziye annesi E.S.’nin bıraktığı tespit edilmişti. Hakkında dava açılan E.S.'nin bugün yargılanmasına devam edildi. 

BERAATİNİ İSTEDİ

Duruşmada söz alan sanık E.S. “Bu tarihten bir ay öncesinde kızımın ameliyat olacağı yazılı muvafakatim gerekli olduğu söylendi. Ben muvafakatimi verdim ancak daha sonra kızım bana gösterilmedi. Beraatimi talep ederim” dedi.

Sanık avukatı Özlem Özkan, “Bebeğin şu anki durumunun neden kaynaklı olduğu hastane cevabında açıktır. Bebek kuruma alındıktan sonra beslenme sırasında mamanın akciğerine kaçması neticesinde hastaneye kaldırılmıştır. Terk eylemi ile bebeğin şu anki durumu arasında illiyet bağı bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ise, “Terk suçu sübut bulmuştur” diyerek sanığın üzerine atılı suçtan cezalandırılmasını istedi. 

Nisa bebeği terk eden vicdansız anne için istenen ceza belli oldu
Acil Tıp Teknikeri Büşra Durmaz

DURUŞMA ERTELENDİ

Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanığın olay günü kendisini idare edemeyecek durumdaki kızını battaniyeye sarıp, puset içerisinde Pendik’te sokağa bırakmak suretiyle terk ettiği anlatıldı. Savcı, sanığın 'terk' suçundan üç aydan iki yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede sanık Ebru S.'nin 29 Mart 2022 tarihinde kimlikteki adı Ebrar Nil S. olan ve 'Nisa Mihriban' olarak bilinen 3 aylık bebeğini Pendik'te bir binanın yanındaki araziye bıraktığı anlatılıyor.

3 AYDAN 2 YILA HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede sanık Ebru S'nin bebeği bırakmadan önce karnını doyurup uyuttuktan sonra bebeği battaniyeye sardığı ve puset içine koyduğu ifade ediliyor. İddianamede sanık Ebru S'nin "Terk" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...