Tgrt Haber

Nusaybin'deki operasyonların yüzde 75'i tamamlandı

20 May 2016 12:42
Nusaybin'deki operasyonların yüzde 75'i tamamlandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 67 gün önce terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyonun yüzde 75'i tamamlandı.

Nusaybin'de teröristlerce açılan çukurların kapatılması, kurulan  barikatların kaldırılması ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imhası için 14  Mart'ta başlatılan "Atmaca-7 Operasyonu" sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca kararlılıkla  yürütülen operasyon kapsamında ilçenin önemli kısmı terör örgütü mensuplarından  temizlendi. Kışla ve Zeynelabidin mahallelerinin de teröristlerden  arındırılmasıyla ilçede 75'i tamamlanan operasyonlarda bugüne kadar etkisiz hale  getirilen terörist sayısı 394'e ulaştı.
 
Güvenlik güçleri, teröristlerce kurulan 371 barikatı kaldırdı, kazılan  31 çukuru kapattı, tuzaklanan 971 el yapımı patlayıcıyı imha etti.
 
Fırat, Dicle, Yenişehir ve Abdülkadir Paşa mahallelerinde sıkıştırılan  teröristlerle güvenlik güçleri arasında sık sık sıcak temas sağlanıyor.
 
Söz konusu 4 mahallede çembere alınan ve çıkış yolları kapatılan  teröristler, bulundukları binaları ateşe verip, yollara patlayıcı tuzaklıyor.
 
Tüm silah ve mühimmatı yığdıkları 4 mahallede güvenlik güçlerine  saldıran teröristlerle yoğun çatışmalar yaşanıyor.
 
En büyük engel, el yapımı patlayıcılar
 
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, müşterek operasyonda  güvenlik güçlerinin daha hızlı ilerlemelerinin önündeki en büyük engel  teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcılar.
 
Operasyonu yürüten timler, hemen hemen her yere tuzaklanan el yapımı  patlayıcılar ve binalarda gizlenen keskin nişancılar nedeniyle bölgede kontrollü  ilerliyor. Bir bina teröristlerden temizlenip, tuzaklanan patlayıcılardan  temizlendikten sonra diğer binada çalışma yapılıyor.
 
İlçede yaklaşık bin 500 binanın daha aranması planlanırken, 4  mahalledeki bu binaların bir kısmında örgütün dağ kadrosundan gelen 100'e yakın  teröristin bulunduğu ifade ediliyor.
 
Teröristlere "teslim olun" çağrısı
 
Mardin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütü mensuplarına zaman  zaman teslim olmaları yönünde anons yapıyor. Zırhlı araçlardan yapılan  anonslarda, teröristlere, "Ölümü değil yaşamayı seçin. Bu ölümler kimin işine  yarıyor, iyi düşünün. Teslim olun" çağrısında bulunuluyor.
 
Anonslarda kandırılan gençlere de seslenen ekipler, teslim olmaları  halinde kendilerine hiçbir kötü muamelede bulunulmayacağını belirtiyor.
 
"Sizlere yalan söylüyor, sizi kandırıyorlar. Bunlara inanmayın. Örgütü  yönetenler öleceğinizi bile bile sizi bu kapanın içine terk ettiler. Diğerleri  nerede? Neden sizi yalnız bıraktılar?" ifadelerine yer verilen anonslarda  teröristlere teslim olmaları halinde canlarının devletin güvencesinde olduğu  bildiriliyor.
 
İlçede bin 645 kişi güvenlik güçlerince tahliye edilirken, operasyon  bölgesindeki bin 951 aileye gıda yardımı yapıldı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...