Tgrt Haber

NY Times'ın Hamas çarpıtmasına Türkiye'den tepki: Manipülatif bilgiler

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Aralık 2023 07:35 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 07:56
NY Times'ın Hamas çarpıtmasına Türkiye'den tepki: Manipülatif bilgiler

ABD merkezli New York Times gazetesi Hamas’ın mali kaynağının merkezi olarak Türkiye'deki bir şirketi gösteren provokatif haberine bir tepki de İletişim Başkanlığı'ndan geldi. Gazetenin, Türkiye'nin terörizmin finansmanı ile mücadelesine ilişkin manipülatif bilgileri yayımladığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanlığı, New York Times​ gazetesinde yer alan bir makalede Türk finansal sistemi hakkında yapılan habere tepki gösterdi. Gazetenin, makalede Türkiye​'nin terörizmin finansmanı ile mücadelesine ilişkin manipülatif bilgileri yayımladığı belirtildi.

İletişim Başkanlığı, New York Times gazetesinde yer alan bir makalede Türk finansal sistemi hakkında yanıltıcı bilgilerin yer aldığını duyurdu.

"HERHANGİ BİR SUİSTİMAL YOK"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, 16 Aralık'ta Jo Becker ve Justin Scheck tarafından kaleme alınan makalede, Türkiye'nin terörizmin finansmanı ile mücadelesine ilişkin manipülatif bilgiler içerdiği belirtildi.

Açıklamada, Türk finansal sisteminin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve Mali Suçları Araştırma Kurulu gibi birçok düzenleyici ve denetleyici otorite tarafından izlendiği aktarıldı.

Bahse konu makalede geçen ilgili şirketin finansal faaliyetlerinin ayrıntılı bir şekilde incelendiği ve herhangi bir suistimalin olmadığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, "İddiaya konu şirketin önemli bir finansal mal varlığı çıkışının olmaması da iddiaları çürütmektedir." denildi. 

NY TİMES NE YAZMIŞTI?

ABD merkezli New York Times gazetesi Hamas’ın mali kaynağının merkezi olarak Türkiye'deki bir şirketi gösteren provokatif bir habere imza atmıştı. Haberde, Hamas'ın Türkiye'de yer alan bir şirket üzerinden finansal gelir elde ettiği iddia edilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ise, "New York Times makalesi Türkiye'nin terörizmin finansmanı ile mücadelesine ilişkin yanıltıcı bilgiler içermekte ve gerçekleri çarpıtmaktadır." açıklamasında bulunmuştu.

Makalede yanıltıcı bilgiler bulunduğunu kaydeden Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Jo Becker ve Justin Scheck tarafından kaleme alınan 16 Aralık 2023 tarihli New York Times makalesi Türkiye'nin terörizmin finansmanı ile mücadelesine ilişkin yanıltıcı bilgiler içermekte ve gerçekleri çarpıtmaktadır.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) gibi birçok düzenleyici ve denetleyici otorite tarafından izlenen Türk finansal sistemi, ulusal mevzuatla ve uluslararası yükümlülüklerle tam uyumlu bir şekilde faaliyet göstermektedir.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...