Tgrt Haber

Öğrencisini darp eden öğretmenden şaka gibi savunma: Kendi elime vurdum

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Haziran 2023 17:20 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 17:20

Kocaeli'de bir öğretmen, 17 yaşındaki öğrencisini dersi dinlemediği için sınıf arkadaşlarının önünde defalarca darp etti. Olaydan sonra ilk kez hakim karşısına çıkan öğretmen, şaka gibi bir savunmaya imza attı.

Kocaeli​'de 21 Mart 2022 tarihinde meydana gelen olayda, meslek lisesi makine bölümünde eğitim alan 17 yaşındaki M.H.Y., öğretmeni C.D. tarafından arkadaşlarının gözü önünde defalarca darp edildi.

AİLESİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Şiddet anları, sınıftaki başka bir öğrenci tarafından cep telefon kamerası ile kaydedildi. Olaydan haberi olmayan gencin ailesi videonun 9 Haziran 2022 yılında sosyal medyaya düşmesiyle durumu öğrenerek, öğretmenden şikayetçi oldu.

Mahkemenin ilk duruşmasında ifadesi alınan C.D. önceki ifadesinde, M.H.Y.'nin ders esnasında öğrencilerle sürekli konuşup telefon ile oynadığı kendisini uygun bir üslup ile uyardığını ancak halen konuşmalarına ve ders bölmelerine devam ettiğini belirtti.

"BİRKAÇ SEFER KENDİ ELİME VURDUM"

Yaptıkları üzerine kendisini yine sözlü olarak uyardığı belirten C.D, "Bunun üzerine şaka amacıyla öğrencimin kafasının arkasına elimi koyarak, 'Bak nasıl dövülür' diyerek bir kaç sefer kendi elime vurdum. Görüntülerden de anlaşılacağı gibi ben sol elimi kafasına koyup sağ elimle kendi elime vurmaktayım. Zaten olayda bu şekilde son buldu. Görüntünün dışında başka olayımız yaşanmadı ve dersimize devam ettik. Olay anlattıklarımdan ibarettir. Bunun dışında ben hakaret suçlamasını kabul etmiyorum. Ben öğrencime hakarette bulunmadım" dediği öğrenildi.

"DERSTEN KAÇMAMASI KONUSUNDA UYARDIM"

Bugün yaptığı savunmada ise olaydan sonra M.H.Y.'nin öğretmeni olmaya devam ettiğini kaydeden C.D., "M.H.Y. de derslere girdi, bir sorun yaşamadık. Hatta benim derslerime girip, öğleden sonra da dersten kaçıyordu. Dersten kaçmaması konusunda uyardım. M.H.Y. bana derslerimi sevdiği için girdiğini söyledi. Sonra devamsızlıktan sınıfta kaldı" diye konuştu.

Öğrencisini darp eden öğretmenden şaka gibi savunma: Kendi elime vurdum

"ELİYLE OMUZUMU SIKTI VE BENİ TAHTAYA KALDIRDI"

Sınıfta yaşananları anlatan M.H.Y. ise "İzmit Mesleki Eğitim Merkezi Makine bölümünde eğitim almaktaydım. Tarihi tam hatırlamamakla birlikte 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü makine dersimiz vardı. C.D. öğretmenimiz ders anlattığı sırada, arka sıramda oturan arkadaşım bana saatin kaç olduğunu sordu. Ben de saati ve derse kaç dakika kaldığını söyledim. Bunun üzerine C.D. öğretmen bana hitaben, ‘Ne konuşuyorsunuz lan’ diyerek 'Y**şak' dedi. Ben ise 'Kusura bakmayın hocam özür dilerim, bir daha olmaz. Ayrıca hocam lütfen kelimenizi düzeltin bu şekilde konuşmanız hoş değil' dedim. Bunun üzerine öğretmenim yanıma geldi, 'Senden mi öğreneceğim nasıl konuşacağımı?' diyerek eliyle omuzumu sıktı ve beni tahtaya kaldırdı. Öğretmenim omuzumu sıkmaya devam edince, ‘Hocam canım acıyor, elinizi çeker misiniz’ dedim. Ancak C. öğretmen elini çekmedi ve omuzumu sıkmaya devam etti. Canım yandığı için öğretmenin elini indirdim ve yerime geçtim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...