Tgrt Haber

Birçok ilde eğitime kar engeli! Tatil haberleri art arda geldi, 6 Şubat'ta tatil olan iller (İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Sivas, Isparta, Muş…)

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Şubat 2023 20:45 - Güncelleme : 05 Şubat 2023 23:26
Birçok ilde eğitime kar engeli! Tatil haberleri art arda geldi, 6 Şubat'ta tatil olan iller (İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Sivas, Isparta, Muş…)

Son dakika haberi: Türkiye'nin birçok bölgesi kar yağışı ve fırtınanın etkisi altına girdi. Şiddetli kar yağışının ardından valilikler tatil kararı geldi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle birçok kentte eğitim-öğretime ara verildi. İstanbul ve Ankara dahil 36 ilde valiliklerden yapılan açıklamayla okulların tatil edildiği duyuruldu. İşte kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen iller...

Kar yağışı haberlerinin ardından gözler okulların tatil olup olmama durumuna çevrildi. Bazı illerin valiliklerinden kar tatili açıklamaları gelmeye başladı. Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Bitlis, Adıyaman, Kahramanmaraş, Sivas, İstanbul ve Ankara'da 1 gün; Muş ve Bingöl'de ise okullar 2 gün tatil edildi.

23 Ocak'ta başlayan yarıyıl tatili pazartesi günü sona erecek ve 2. dönem için okullarda ilk ders zili çalacak. Ancak bu yıl yoğun kar yağışlarının okulların açılacağı tarihe denk gelmesi nedeniyle bazı illerde okulların tatil olması beklentisi oluştu. Özellikle kar yağışı görüntüleriyle konuşulan doğu illerinin yanı sıra, uyarıların yapıldığı Ankara ve İstanbul'da okulların durumu merak konusu.

İSTANBUL'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul'da eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Yerlikaya paylaşımında, "20.00’de Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre; İlimizde beklenen kötü hava koşulları nedeniyle temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1622288380028403720

ANKARA'DA DA EĞİTİME KAR ENGELİ

İstanbul'un ardından Ankara'da da eğitime bir gün ara verildi. Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Son meteorolojik değerlendirmelere göre, ilimizde 6 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir” ifadelerine yer verdi. 

https://twitter.com/vasipsahin/status/1622291505682563072

MUŞ'TA İKİ GÜN TATİL EDİLDİ

Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde okullar iki gün tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte buzlanma, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısının yapıldığı belirtildi. Açıklamada, Bu uyarılar doğrultusunda 6-7 Şubat günü il genelinde eğitim-öğretime iki gün süreyle ara verildiği kaydedildi.

- Bingöl’de devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına bağlı olarak il merkezi ve tüm ilçelerimizdeki resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel kreş ve gündüz bakımevlerinde 06-07.02.2023 Pazartesi ve Salı günleri eğitim öğretime 2 gün süreyle ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ve hamile personel de aynı günlerde idari izinli sayılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

DİYARBAKIR VALİSİ AÇIKLADI

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, il genelinde okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu. Vali Su, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili öğrenciler ve kıymetli velilerimiz, Diyarbakır'ımızda etkili olan kar yağışı nedeniyle, il genelinde; 6 Şubat Pazartesi eğitim-öğretime (örgün ve yaygın eğitime) 1 günlüğüne ara verilmiştir. Hamile ve engelli kamu personelimiz de idari izinlidir" ifadelerine yer verdi.

Birçok ilde eğitime kar engeli! Tatil haberleri art arda geldi, 6 Şubat'ta tatil olan iller (İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Sivas, Isparta, Muş…)

- İki gündür kar yağışının etkili olduğu Şanlıurfa’da da eğitime 1 gün ara verildi. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 1 günlük kar tatilini sosyal medya hesabından duyurdu.

“Değerli evlatlarım, öğretmenlerim; Tatilinizi 1 gün daha uzattık” diyen Vali Ayhan, “Yarıyıl tatili bitti ama il dışından gelecek öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin güvenliği için 6 Şubat’ta okullarımız tatil. Bir gün daha kitaplarınızla ve yağan karla tatilin tadını çıkarın” dedi.

Öte yandan, Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. 

BİTLİS'TE EĞİTİME ARA

Bitlis'te etkili olan kar yağışı nedeniyle 302 köy yolu, ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 107 santimetreyi geçtiği kentte, merkez ile Güroymak ve Hizan ilçelerinde okullar 1 gün süre ile tatil edildi. Meteoroloji yetkililerinin özellikle pazartesi günü yoğun kar yağışı beklendiğini bildirmesinin ardından Bitlis Valiliği, merkez ile Güroymak ve Hizan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat günü eğitime ara verildiğini açıkladı.

- Malatya Valiliği de Pazartesi (06.02.2023) günü okulların tatil edildiğini duyurdu.

- Adıyaman Valiliği, kar yağışı sonrasında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı 6 Şubat Pazartesi günü okulların tatil edildiğini duyurdu.

Birçok ilde eğitime kar engeli! Tatil haberleri art arda geldi, 6 Şubat'ta tatil olan iller (İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Sivas, Isparta, Muş…)

- Kahramanmaraş`ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Elbistan ve Çağlayancerit ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

SİVAS DA KARA TAKILDI

Sivas'ta beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personelden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik hastalığı olanların da bir gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

KAYSERİ'DE DE EĞİTİME ARA 

Kayseri'de bu gece beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, hava durumu verilerine göre il genelinde akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının aralıklarla devam edeceği, pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren yoğunlaşacağı, etkisini azaltmakla beraber salı günü de devam edeceğinin değerlendirildiği belirtildi.

ISPARTA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Isparta'da da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir günlük ara verildi.  Isparta Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Isparta'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesine bağlı olarak, karayolları ile köy ve mahalle yollarında oluşan buzlanmadan dolayı ulaşımda sorunlar yaşanması sebebiyle, eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Birçok ilde eğitime kar engeli! Tatil haberleri art arda geldi, 6 Şubat'ta tatil olan iller (İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Sivas, Isparta, Muş…)

BATMAN'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Batman'ın Sason ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Yoğun kar yağışıyla ilgili Sason Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “İlçemiz genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yaşanan don ve buzlanmadan dolayı herhangi bir mağduriyete yer vermemek amacıyla ilçe merkezi ve köylerdeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında pazartesi günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Tüm veli ve öğrencilerimize duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

KAHRAMANMARAŞ

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kar Kahramanmaraş'ta da etkili oldu. Dün başlayan ve bugün de devam eden kar yağışı nedeniyle Elbistan ve Çağlayancerit İlçe Kaymakamlıkları'nın internet sitesinden yapılan duyuruda, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

MUĞLA

Muğla'da Kavaklıdere Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartlarının etkisini sürdürdüğü ifade edildi. Açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca yoğun kar ve buzlanma tehlikesine karşı 6 Şubat Pazartesi ilçe genelinde eğitim ve öğretime ara verildiği aktarıldı.

ELAZIĞ'DA DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Elazığ’da öğrencilerin merakla beklediği haber Elazığ Valiliği’nden geldi. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığında saat 17:00’da toplanan İl Hıfzıssıhha Meclisi Kurulunda alınan kararla ilk ve orta dereceli okulların 6-7 Şubat tarihleri arasında 2 gün tatil edilmesi kararı alındı. Valilikten yapılan açıklamada, "Sevgili çocuklar, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde (ilçeler dahil) tatilin 2 gün uzatılmasına karar verdik. Bu arada engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır.” denildi.

Birçok ilde eğitime kar engeli! Tatil haberleri art arda geldi, 6 Şubat'ta tatil olan iller (İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Sivas, Isparta, Muş…)

YOZGAT'TA DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Yozgat Valiliği, il genelinde yarın okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Kentte gece geç saatlerde başlayıp gün boyu devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle okullarda eğitim ve öğretime 6 Şubat Pazartesi günü ara verildiği duyuruldu. Ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı bildirildi.

SAMSUN

Samsun'da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı, olumsuz hava şartları ve ulaşımda yaşanabilecek olası aksaklıklar nedeniyle Asarcık ilçesinde bütün okulların, Havza ve Kavak ilçelerinde ise taşımalı eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

KIRŞEHİR

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beklenen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiğini belirtti.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün izinli olacağını vurgulayan Vali Buhara, "Sevgili öğrenciler okulunuza kavuşmak için bir gün daha bekleyeceksiniz. Meteorolojik verilere göre beklenen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle ilimiz genelinde 6 Şubat Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime bir günlük ara verilmiştir." ifadelerine yer verdi.

KARS

Kars'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, 6 Şubatta il genelinde eğitime ara verildiği bildirildi. Açıklamada, kamuda görevli engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Birçok ilde eğitime kar engeli! Tatil haberleri art arda geldi, 6 Şubat'ta tatil olan iller (İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Sivas, Isparta, Muş…)

SİNOP

Sinop`ta taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

KIRIKKALE

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu.

ANTALYA

Antalya`nın Korkuteli, Elmalı ve Akseki ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?

Adana, Giresun, Bitlis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Sivas, Malatya, Tunceli, Hakkari, Kahramanmaraş, Elazığ, Bayburt, Batman, Isparta, Kayseri, Siirt, Kütahya, Afyonkarahisar, Niğde, Karaman, Nevşehir, Muğla, Yalova, Sakarya, Aksaray, Düzce, Ardahan, Konya, Antalya, Yozgat, Kars, Ağrı, Erzurum ve Muş'ta eğitime kar tatili verildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...