Tgrt Haber

Öldürülen 3 teröristin sicili kanlı! Katliamların baş sorumlularından

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TRT Haber
18 Eylül 2023 12:44 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 14:08

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde öldürülen PKK'nın sözde sorumlularından Hülya Demirer, Cihat Ay, ve Çetin Temel'in geçmişi kanlı saldırılarla dolu. 'Kırmızı', 'turuncu' ve 'gri' kategoride aranan katillerin elinde onlarca şehidin kanı var.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Atak helikopterlerinin de desteklediği Diyarbakır​'ın Kulp​ ilçesinde düzenlediği terör örgütü PKK​ operasyonun yankıları sürüyor.

4 HAİNDEN 3'Ü SÖZDE YÖNETİCİ

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde,  EGM İHA ve J-SİHA'ların da kullandığı operesyonda öldürülen 4 PKK'lı teröristten 3'ünün örgütte yönetici konumunda olduğu belirtildi.

TRT Haber'en aktardığına göre; katillerden birinin, sözde orta saha ve Amed sorumlusu 'kırmızı' kategoride aranan "Axin Muş" kod adlı Hülya Demirer; diğer ikisinin ise sözde Licesorumlusu 'turuncu' kategorideki "Rohat Pasur" kod adlı Cihat Ay ile 'gri' kategorideki "Amed Kendal" kod adlı Çetin Temel Demhat olduğu bildirildi.

Katillerin kimliklerinin yanı sıra çok sayıda kanlı eylemin failleri oldukları da ortaya çıktı.

İşte kırmızı, turuncu ve gri kotegoride yer alan o isimler ve talimatını verdikleri terör eylemleri...

HÜLYA DEMİRER: ONLARCA ŞEHİDİN KANI ELİNDEYDİ

İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar listesinde 'kırmızı' kategoride aranan Hülya Demirer, örgütün yurt içi yapılanmasında sözde Amed karargah sorumlusu olarak faaliyet gösterdi.

-Diyarbakır ili Dicle ilçesi kırsalında 13 Mart 2018'deki EYP’li saldırıda 3 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 4 güvenlik görevlisinin yaralandığı,

-Diyarbakır ili Hani ilçesi mülki sınırları içerisinde 19 Mart 2018'de yol kesme eyleminde 2 güvenlik görevlisinin şehit edildiği,

-Diyarbakır ili Kulp ilçesi kırsalında 12 Eylül 2019'dak  EYP’li saldırıda 7 sivil vatandaşın şehit edilmesi, 10 sivil vatandaşın yaralandığı,

-Kulp ilçesi kırsalında 8 Nisan 2020'deki EYP’li saldırıda 5 sivil vatandaşın şehit edildiği,

-Diyarbakır ili Lice ilçesi kırsalında 9 Ocak 2021'deki silahlı saldırıda 1 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı,

-Lice kırsalında 22 Haziran 2022'deki silahlı saldırıda 2 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı saldırılara katıldı.

CİHAT AY: TÜNEL SALDIRISININ FAİLİ

Cihat Ay, İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar listesinde 'turuncu' kategoride aranıyordu. Örgütün yurt içi yapılanmasında yer alıyordu. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ek binasının altına tünel kazılarak 11 Nisan 2017'de EYP’li saldırıda 1 güvenlik görevlisi ile 2 sivil memurun şehit edilmesi, 118 sivil vatandaşın yaralanması olayın failleri arasında yer alıyordu.

ÇETİN TEMEL: KOD ADI "AMED KENDAL"

İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar listesinde 'gri' kategoride aranan Çetin Temel, örgütün yurt içi yapılanmasında sözde 'Amed Kendal' alanında yer alıyordu. 

YERLİKAYA: DOĞDUKLARINA PİŞMAN EDECEĞİZ

Teröristlerin yer aldıkları kanlı eylemleri paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bu canileri etkisiz hale getiren kahramanlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Altını çizerek bir kez daha söylüyorum: Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar o hainleri doğduklarına pişman edeceğiz. Her an enselerindeyiz. Ve hepsinin nefeslerini keseceğiz. Şehit ailelerimize verdiğimiz sözümüz var” ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1703713307834700180

 

Kaynak: TRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...