Tgrt Haber

Ölümden kurtulan maden işçisi Kalaycı'nın sözleri duygulandırdı: Arkadaşları için madene döndü

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
15 Ekim 2022 17:13 - Güncelleme : 15 Ekim 2022 17:43

Maden işçisi Aydın Kalaycı, çalıştığı ocaktan tek sağ kurtulan maden işçisi oldu. Dışarı çıkınca, geri dönerek arkadaşlarını kurtarmak için tekrar madene indi. İnmeden önce basın mensuplarının bundan sonra ne yapacaksınız sorusuna “Ekmek parası için devam edeceğim” dedi. Bu sözler bölge insanın çaresizliğini de ortaya koydu. 

14 yıllık maden işçisi​ Aydın Kalaycı, Bartın’da meydana gelen maden faciasında çalıştığı ocakta tek sağ kurtulan işçi oldu, diğer 14 arkadaşı ise şehit düştü. “Madenden ilk çıkanlardanım” diyen Kalaycı, “Dünya karadı, dünya kapkara oldu” diyerek daha sonra yaşadığı şokun etkisini atlatıp arkadaşlarını kurtarmak için geri döndüğünü söyledi. “Arkadaşlarımız vefat etti, şehit oldu, çok üzgünüm” diyen Kalaycı,  “Madene 2 defa girdim, en son saat 5’te girdim. Arkadaşları almak için girdik” dedi. Basın mensuplarının bundan sonra ne yapacaksınız sorusuna verdiği cevapsa bölge insanının çaresizliğine verdiği cevaptı. Kalaycı “Devam edeceğiz, ekmek paramız burası.”

DAKİKALARLA KURTULDUM YOKSA BEN DE GİDİYORDUM”

Yaşadıklarını anlatan ve patlamadan dakikalarla kurtulan maden işçisi Kalaycı o anları şöyle anlattı: “Büyük bir patlamayla birlikte her taraf birbirine karıştı. Ocakta üretim yapan arkadaşlarımız, bu patlamadan en çok etkilenen arkadaşlarımızdır. Ben 2 dakika ile kurtuldum. Eğer 2 dakika daha geride olsaydım, ben de gidiyordum. Tavanda bulunan su torbaları patlama sırasında perde görevi yapıyor, bizim arkamızda kaldı, biz de onun gerisinde olduğumuz için kurtulduk.”

41 KİŞİ ÖLDÜ, 12 KİŞİ KURTARILMAYA ÇALIŞILIYOR 

Türkiye, BartınAmasra​'da dün akşam sıralarında meydana gelen maden ocağı patlaması ile sarsıldı. Son bilgilere göre 41 kişi hayatını kaybetti, 12 kişiye ise ulaşılmaya çalışılıyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde meydana gelen patlamaya AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin intikal etti. Bakanlar çalışmaları yerinden inceledi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...