Tgrt Haber

Ölüme terk edilen 6 yaşındaki Elif Nur'un babaannesi gözaltına alındı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
17 Aralık 2022 19:49 - Güncelleme : 17 Aralık 2022 23:12
Ölüme terk edilen 6 yaşındaki Elif Nur'un babaannesi gözaltına alındı

Son dakika haberi: Eskişehir'de bakımsızlık ve kötü muamele nedeniyle öldüğü iddia edilen 6 yaşındaki Nur Elif Tiftik'in, olay sonrası kaçan babaannesi Cihangir K., polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hukuki sürecin yakından takipçisi olduklarını açıklarken, savcılık talimatıyla Elif'in ölümüyle ilgili yayın yasağı kararı getirildi.

Eskişehir​'de anne ve babaları cezaevinde bulunduğu için babaannelerinin evinde hala ve amca tarafından aç bırakılıp işkenceye uğrayan 3 kardeşten 6 yaşındaki Elif Tiftik hayatını kaybetti. Türkiye'yi kahreden haberle ilgili yeni gelişme yaşandı.

BABAANNE YAKALANDI

Olayın ardından gözaltına alınan hala ve amca tutuklanırken, kaçan babaanne Cihangir K. polis ekipleri tarafından yakalandı. Babaanne gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Eskişehir'de cezaevinde olan Sibel-Gökhan Tiftik'in kızları Elif Nur, mahkemece teslim edildiği babaannesinin evinde rahatsızlandı. Yetersiz beslenme, bakımsızlık ve işkence nedeniyle güçsüz düştüğü belirlenen küçük kız, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çocuğun gözaltına alınan halası ve amcası tutuklandı.

2 KARDEŞ DEVLET KORUMASINDA

Öte yandan cezaevinde tutuklu bulunan anne Sibel ve baba Gökhan Tiftik, savcılık izniyle kızlarının cenazesine katıldı. Tiftik çiftinin birbirine sarılarak gözyaşı dökmesi herkesin yüreğini sızlattı. Yetersiz beslendikleri ve güçsüz düştükleri belirlenen küçük kızın 2 abisi ise ise Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından korumaya alındı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan Eskişehir'de hayatını kaybeden Elif Nur'un şüpheli ölümüyle ilgili haberlerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Anne ve babası cezaevinde bulunan üç kardeşten 2016 doğumlu kız çocuğunun 14 Aralık 2022 tarihinde şüpheli ölümü üzerine yürütülen soruşturma neticesinde 2 erkek kardeş savcılık talimatıyla Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine teslim edilmiştir” denildi.

Açıklamanın devamında, “8 ve 12 yaşındaki erkek kardeşler hakkında acil koruma kararı alınmıştır. Halen kuruluş bakımında bulunan ihmal ve istismar mağduru çocukların, yetersiz beslenme ve uygun olmayan koşullarda yaşamaları nedeniyle oluşan gelişimsel problemlerine yönelik sağlık kontrolleri devam etmektedir. İhmal ve istismar mağduru çocuklar ve kız çocuğunun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hala ve amcanın tutuklanması, firari babaannenin gözaltına alınması ile başlayan hukuki süreç Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

6 yaşındaki Elif Nur'un ölümüyle ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Eskişehir Sulh Ceza Hâkimliğinin kararıyla Nur Elif Tiftik'in ölümüyle ilgili soruşturmaya gizlilik ve yayın yasağı kararı getirildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eskişehir Sulh Ceza Hâkimliğinin 17 Aralık 2022 tarihli kararıyla soruşturmanın selameti, mağdur çocukların şöhret ve hakları, toplum sağlığı ahlakı, kamu düzeni ve kamu güvenliği açısından 5187 sayılı kanunun 3/2. maddesindeki koşulların oluşması nedeniyle yayın yasağı kararı verilmiştir."

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...