Tgrt Haber

Ölüme uçuş başladı! Vatandaşlar izlemek için koştu

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Haziran 2024 02:32 - Güncelleme : 21 Haziran 2024 02:48

Sakarya'da halk beyaz kelebeklerin ölüm uçuşunu izlemek için Sakarya Köprüsü'ne geldi. Bir gün sinekleri olarak bilinen ölüm dansı görsel şölen oluşturdu.

Her yıl bu dönemlerde meydana gelen ölüm uçuşu bu yıl da başladı. Bir gün sinekleri olarak bilinen diğer adıyla beyaz kelebeklerin yüz binlercesi ölüm dansını yapmak için aydınlatma direklerine geldi.

Ömürlerinin yüzde 99'unu larva halinde suda geçiren bir gün sinekleri erginleşme sürecini tamamlayarak Sakarya Nehri​'nden çıkmaya başladı.

KAR YAĞIŞI GÖRÜNTÜSÜ OLUŞTURDU

Adapazarı​ ilçesindeki Sakarya Köprüsü üzerinde bulunan aydınlatma direklerinin çevresinde toplanan binlerce sinek, çiftleşerek ölmeye başladı. Yüz binlerce beyaz kelebeğin her yıl tekrarlanan ve adeta kar yağışını anımsatan "ölüm uçuşu" görsel şölen oluştururken haberi duyan vatandaşlar ise tarihi köprüye akın etti.

Ölüme uçuş başladı! Vatandaşlar izlemek için koştu - 1. Resim

GÖRSEL ŞÖLENİ KAYDETTİLER

Bazı vatandaşlar, sinekleri eline alırken bazı vatandaşlar ise aydınlatma direkleri çevresinde uçuşanları cep telefonu kamerasıyla kayda aldı.

Ölüme uçuş başladı! Vatandaşlar izlemek için koştu - 2. Resim

İlk defa sinekleri görmeye geldiğini belirten Hatice Kaya, “Normalde Temmuz ve Ağustos aylarında geliyorlarmış daha erken gelmişler. Ben de haberini alır almaz görmeye geldim. Çok şaşkınım bir gün yaşıyorlarmış ve yerler kelebek dolu çok garip geldi. Ekranlarda görüyorduk canlısını görmek daha da ayrı bir duygu. İlerleyen zamanlarda da bu sineklerin artacağı söyleniyor şuan daha az ve az olmasına rağmen görüntü çok güzel” dedi.

Ölüme uçuş başladı! Vatandaşlar izlemek için koştu - 3. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...