Tgrt Haber

Ölümlü kazada şaşırtan savunma

02 May 2017 10:49
Ölümlü kazada şaşırtan savunma

Hastaneden dönen yaşlı kadını ezen ve 6 yıla kadar hapsi istenen şoför, 10.00’dan sonra kamyonların şehre giriş yasağının kalktığını iddia etti

Fatih'te hastaneden dönen Arefe Çakır'ı ezerek ölümüne neden olan hafriyat kamyonunun şoförü Haydar Karaahmetoğlu hakkında 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesine göre Hasan Hüseyin Çakır ile eşi Arefe Çakır (62), 29 Mart'ta doktor kontrolü için Vatan Caddesi'ndeki hastaneye gitti. Hastaneden çıkan yaşlı çift, trafik lambalarına 18 metre mesafe olmasına rağmen, kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasından yolun karşısına geçmek istedi. Hasan Hüseyin Çakır geçmeyi başarırken, Arefe Çakır kırmızı ışığın yeşil ışığa dönmesi üzerine hareket eden kamyonun altında kalarak can verdi. İddianamede şoförün, yasak olmasına rağmen şehir içine girmek suretiyle olayda kusurlu olduğu ve taksirle ölüme neden olmak suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması istendi. Savunmasının ardından serbest bırakılan kamyon şoförü Ali Haydar Karaahmetoğlu ise, "Trafikte seyrederken kırmızı ışık yandı, durdum. Önümde araçlar vardı. Yeşil yanınca hareket ettim. Bir anda bağrışma duydum. İnip baktığımda bir kadının kamyonumun altında kaldığını gördüm. Ben saat 10.00'dan sonra kamyonlara giriş yasağının kalktığını biliyordum. Bu saatte de giriş yasağı olduğunu sonradan öğrendim" dedi. Sanık şoförün yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: Sabah/Ali Oktay

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...