Tgrt Haber

Son dakika! AK Parti'den sosyal medya provokasyonlara tepki: Bunlar vahşi yaklaşımlar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
15 Şubat 2023 19:00 - Güncelleme : 15 Şubat 2023 20:39

Son dakika haberi: AK Parti MYK toplantısının ardından kameralar karşısına geçen parti sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu. Sosyal medya üzerinden yapılan insanları telaş ve korkuya sürükleyen provokasyon dolu paylaşımlara tepki gösteren Çelik, "Bunlar iç çatışma çıkarmaya çalışan vahşi yaklaşımlar" dedi.

AK Parti MYK toplantısının ardından kameralar karşısına geçen parti sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir ilin daha afet bölgesi ilan edilmesi talimatını duyuran Çelik, Elazığ​'ın depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirileceğini söyledi. Deprem​ yardımlarına ilişkin de konuşan Çelik, "0'ar bin liralık yardımın hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. 

Bülent Arınç'ın "seçimler ertelensin" açıklamasına cevap veren Çelik, "Dün yaptığım açıklamada da söyledim, canları kurtarmaya, yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Sayın Arınç'ın açıklamaları kendi açıklamalarıdır, partimizi bağlamamaktadır" ifadelerini kullandı.  Sosyal medya üzerinden yapılan insanları telaş ve korkuya sürükleyen provokasyon dolu paylaşımlara tepki gösteren Çelik, "Bunlar iç çatışma çıkarmaya çalışan vahşi yaklaşımlar" dedi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

Elazığ da afet bölgesi olarak değerlendirilecek. Depremin meydana geldiği andan itibaren devlet o günden bugüne üstün bir gayret sarf ediyor. Şimdiye kadar 3 binden fazla artçı deprem gerçekleşti. İkinci depremin olduğu sırada biz Adana'ydık. Yoğun bir şekilde hissettik ki merkez üssünün ne kadar kuvvetli olduğunu gösteren bir şey.

35 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Sadece Türkiye'deki kurumların değerlendirmesi değil dünyadaki önemli kurumların değerlendirmesi bölgede son 100 yılda yaşanan en büyük doğal afetle karşı karşıyayız.

PROVOKASYONLARA TEPKİ

Her ne kadar siyaset yapılmasın diyenler neredeyse miting yapar gibi miting siyaseti yapar gibisinden yaptıklarına vereceğimiz cevaplar var. Pek çok propaganda da yapılıyor. Bu kadar büyük afet karşısında ki uluslararası yardım faaliyetinde bulunduğumuz afettir. Dünyada yaklaşık 100 ülkeden yardım talebimize cevap verilmiştir.

"ULAŞILAMAYAN YERLER, SIKINTILAR, AKSAKLIKLAR ELBETTE OLMUŞTUR"

10 bin kişiye yakın uluslararası yardım ekibi buraya gelmiştir. Maddi ve ayni yardımları saymıyorum bile. Devletlerin gücünü kapasitesini aşan bir afet olduğu konusunda herkes mutabık. Burada tabii ki ulaşılamayan yerler, sıkıntılar, aksaklıklar elbette olmuştur. Ama sahaya hakim olan asli şey kardeşlik, dayanışma, koordinasyondur.

İçerideki kahramanlarımızın gayretlerini, adanmışlıklarını, milletimizin yaralarını sarmak için nasıl çırpındıklarını görerek içimizden şükran duygusuyla onları andık. Buradan onlara bir kere daha teşekkürlerimizi iletmek isteriz. Yabancı arama kurtarma ekiplerinin ağzından gerçek olmayan pek çok olmayan beyan da yayıldı. Birtakım yayınlar sosyal medyada söz konusu oldu.

'BARAJ YIKILDI' PROVOKASYONU

Dezenformasyonla ilgili tedbirlerin ne kadar kıymetli olduğu görülmüştür. Dışarıdan bizatihi istihbarat faaliyeti olarak, yıkıcı faaliyet yürütme peşindeki organizasyonlar tarafından bu tip durumlar manipüle edilebiliyor. Düşünün Hatay'da arama kurtarma çalışmalarındasınız, güvenlik gücüsünüz, orada yaşayan vatandaşsınız, birden bire 'baraj yıkıldı' diye bir şey yayılıyor. Bununla kim mücadele edecek? Devlet mücadele edecek.

Muhalefetten çeşitli siyasetçiler bizim sahada olduğumuza dair söylem üzerine pekçok söz söylemişler. Birtakım kadrolu yazarlar var diye aynı cümleleri tekrar etmişler. Her bir siyasi partinin, her bir sivil toplum örgütünün deprem olduğu andan itibaren sahada olduğuna dair beyanı ya da afetle mücadele kapsamında kendilerinin ne yapacağına dair beyanı oldu.

AKŞENER'E TEPKİ

Ben de MHP'li milletvekili arkadaşlarımızla beraber belli ziyaretlerde karşılaştığımızda yanımıztda tesadüfen gazeteci arkadaşımız Hande Fırat da vardı. Partilerimizde kriz koordinasyon merkezleri kurulduğunu ifade ettim. Bütün siyasi partiler bu açıklamayı yaptığı gibi bizim de yapmamız gayet doğaldır. İttifak adına yapılan ilk açıklama millet ititfakı adına yapıldı. 6 siyasi parti ortak açıklama yaptılar. Bizim sözlerimizi eleştirenler kendileri bizden önce ittifak adına açıklama yaptılar.

Bütün siyasi partiler, ittifaklar 'Biz sahadayız, parti olarak şuralarda bulunuyoruz' diye açıklama yapıyor. Burada sayın Akşener'e bir uyarıda bulunmak isterim. Kendisi benim söylediğim bir şeyin olmadığını söylüyor. Ben 'millet ittifakı nerede' demişim. Ben bu cümleme nasıl eklendiğini incellettim. Yaklaşık Twitter'de 3-4 bin hesap bunu ekleyerek ifade etmişler. Bunların çoğu yurt dışındaki FETÖ hesapları. Sayın Akşener'in buna dikkat etmesinde fayda var.

İlk açıklama müsbet açıklamaydı sonra ise yıkım siyaseti geldi muhalefetten. Bütün siyasi partilerin 'şöyle katkıda bulunacağız' demesi gayet doğal. Bunların herhangi şekilde ayrımcılık olması sözkonusu değil. Biz Adana CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte mücadele ettik, beraber ziyaretlerde bulunduk.

"TEKBİR GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Çeşitli arama-kurtarma ekiplerinin tekbir getirmesiyle ilgili eleştiriler yapılıyor. Her canımız kurtulduğunda tekbir getirmeye devam edeceğiz.

SEÇİM ERTELEME TARTIŞMASI

Dün yaptığım açıklamada da söyledim, canları kurtarmaya, yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Sayın Arınç'ın açıklamaları kendi açıklamalarıdır, partimizi bağlamamaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu ise neredeyse bütün bu acıları siyasi motivasyon için kullanmaktadır.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hmm15 Şubat 2023 19:32

Mersinde kapsama alınmalı ticaretin kalplerinden karmaşa iyi olmaz orada

thtrth15 Şubat 2023 19:24

adam haklı

Sonraki Haber Yükleniyor...