Tgrt Haber

Operasyonda 1 terörist öldürüldü, 2 terörist sağ yakalandı.

03 Temmuz 2016 13:09
Operasyonda 1 terörist öldürüldü, 2 terörist sağ yakalandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirildi, 2 terörist sağ yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nın  sevk ve idaresinde, Lice ve civar bölgelerde terör örgütü PKK ve finans kaynağı  uyuşturucuya yönelik icra edilen "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam  Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu" kapsamında, Seyrek, Sivrice ve Bayırlı  köyü kırsalında arazi arama ve taraması esnasında 11 sığınağın ortaya çıkarıldığı  belirtildi.
Sığınaklarda, tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, 27 patlayıcı düzeneği,  37 tüp, 4 akü, 116 pil ve pil bloğu, 10 şarjör, 240 fişek,   2 telsiz, 6 batarya,  biri silah üstü gece görüşlü olmak üzere 2 dürbün, 17 terörist kıyafeti, havadan  görüntüleri engellemek için kullanılan şemsiye, güneş paneli, çeşitli ebatlarda  çadır, sığınak yapımında kullanılan malzemeler, muhtelif giyim ve tıbbi  malzemeler ele bulunduğu bildirildi.
Arazi aramalarında sıcak temas sağlanan teröristlerden 1'i etkisiz  hale getirildi, 2 terörist sağ yakalandı. Etkisiz hale getirilen teröristin  üzerinde 1 uzun namlulu silah, 5 şarjör, 1 el bombası ele geçirildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...