Tgrt Haber

Ordu'da denizde boğulan 10 yaşındaki Gizem'e acı veda

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İHA/AA
09 Temmuz 2022 17:06 - Güncelleme : 09 Temmuz 2022 17:20
Ordu'da denizde boğulan 10 yaşındaki Gizem'e acı veda

Ordu'da denizde boğulan 10 yaşındaki Gizem'in cenazesi toprağa verildi. Gizem için düzenlenen cenaze töreninde kızının tabutuna sarılan anne, gözyaşlarına hakim olamadı.

Ordu​'nun Gülyalı ilçesinde Turnasuyu mahallesindeki plajda denize girdikten sonra kaybolan ve çevredeki vatandaşlar tarafından bulunan 10 yaşındaki Gizem, hastaneye kaldırılmıştı. Burada yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Gizem'in cenazesi yakınları tarafından Ordu Devlet Hastanesi morgundan alındı.

Gizem için Gülyalı Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazı öncesi küçük kızın giydiği tişört, tabutun üzerine bırakıldı. Gizem Çakmak'ın babası, taziyeleri kabul ederken, annesi ise kızının tabutuna sarıalrak gözyaşı döktü. Gizem Çakmak, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Gülistan Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Ordu'da denizde boğulan 10 yaşındaki Gizem'e acı veda

Öte yandan Gizem Çakmak'ın boğulma tehlikesi geçiren ablası K.Ç. (13) ve kuzeni U.Ç.'nin (6)  hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

8 Temmuz Cuma günü öğle saatlerinde Gizem Çakmak, ablası K.Ç.  ve kuzeni U.Ç. ile birlikte ilçedeki plaja  denize gitti. Bir süre denizde yüzen çocuklar, akıntıya kapılarak sürüklenmeye başladı. Çocukları gören Köse Erkal, suya girerek K.Ç. ile U.Ç.’yi çıkardı, Gizem Çakmak ise gözden kayboldu. İhbarla sahile jandarma, AFAD, sağlık, Polis Su Altı Arama ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, bölgede çalışma başlattı. Sahildekiler de suya girip el ele tutuşarak, insan zinciri oluşturup Gizem'i aradı. Gizem Çakmak, yaklaşık 2 saat sonra baygın bulunarak, sudan çıkarıldı. Ambulansa götürülen Gizem, ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Ordu Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı.

Kaynak: İHA/AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...