Tgrt Haber

Ordu'da toprak kayması: Bina yana yattı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
03 Nisan 2023 17:15 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 17:21

Ordu'da meydana gelen heyelan sonrası iki katlı bir bina temelinden ayrılarak yan yattı.

Ordu​'da kırsal bölgedeki 2 katlı bir ev, heyelan​ nedeniyle temelinden ayrılarak yan yattı. 

Delikkaya Mahallesi'nde 2019 yılında yaşanan heyelan sonucu 10 bina tahliye edildi. Mart ayında yağan kar ve sağanak yağışların ardından yumuşayan toprak yeni bir heyelana yaşanmasına neden oldu. Mahalledeki yaklaşık 350 dönüm arazi kapsayan alanda başlayan heyelan nedeniyle 4 yıl önce boşaltılan 22 yıllık bir ev yan yattı.

Altınordu kaymakamı Erkan Karahan, Ordu AFAD İl Müdürü Osman Işık ve yetkililer heyelanın yeniden başladığı noktaya giderek incelemelerde bulundu, yapılacak olan çalışmaları değerlendirdi.

HEYELAN DEVAM EDİYOR

Bölgenin afete maruz bölge olduğunu kaydeden İl Müdürü Osman Işık, “Bölgede heyelanlar devam ediyor, afete maruz bölge ve alan da şuan genişliyor. Mahallenin camisi ve ana merkeze ilerleme olmasın diye bununla ilgili burada çalışma başlatacağız” diye konuştu.

Mahalle Muhtarı Fatih Öztürk, mahallede geçen yıllarda da heyelan olan bölgelerin bulunduğunu söyledi. Tedbir amacıyla evlerin geçen yıllarda boşaltıldığını ifade eden Muhtar Öztürk, can kaybının olmamasının sevindirici ve teselli verici olduğunu, devletim tüm birimlerinin konuyla yakından ilgilendiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...