Tgrt Haber

Orman yangınlarıyla mücadelede OGM filosuna yeni araçlar girdi

Editör: Burak Kaya / Kaynak: İHA
28 Nisan 2023 17:06 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 17:22
Orman yangınlarıyla mücadelede OGM filosuna yeni araçlar girdi

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, katıldığı bir törende yaptığı konuşmada, "İlk defa şimdiye dek yangınlarda kendi kullanacağımız 20 uçak ile 9 yangın söndürme helikopterini aldık." dedi.

Orman Genel Müdürlüğü​ tarafından Bolu Orman Bölge Müdürlüğü filosuna dahil edilen 42 araç, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki'nin katılımıyla düzenlenen anahtar teslim töreninde orman personeline teslim edildi.

Törende konuşan Veysel Tiryaki, "İlk defa şimdiye kadar yangınlarda kendi kullanacağımız 20 uçak​, 9 yangın söndürme helikopterini aldık. Uçakların 5’inin, helikopterlerin 3 tanesinin teslimatı yapıldı. Salı günü Sayın Cumhurbaşkanımızın katılacağı bir törenle Orman Genel Müdürlüğünün hava gücüne bunlar katılmış olacak" dedi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Bolu Orman Bölge Müdürlüğü filosuna dahil edilen 3 dozer, 7 greyder, 2 ekskavatör, 2 mini ekskavatör, 3 kamyon, 10 arazöz ve 14 yangın ilk müdahale aracı Bolu’ya getirildi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki'nin katılımıyla düzenlenen anahtar teslim töreninde orman personeline araçları teslim edildi.

20 UÇAK İLE 9 YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI ALINDI

Orman yangınlarında kullanılmak üzere 20 uçak alındığını ve salı günü tören düzenleneceğini belirten Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, "Salı günü Cumhurbaşkanımızın da katılacağı Ankara'da bir tören yapacağız. İlk defa şimdiye kadar yangınlarda kullanmak üzere kendi uçağımızı ve helikopterimizi aldık. 20 uçak, 9 yangın söndürme helikopterini aldık. Uçakların 5’inin, helikopterlerin 3 tanesinin teslimatı yapıldı. Salı günü Sayın Cumhurbaşkanımızın katılacağı bir törenle Orman Genel Müdürlüğü'nün hava gücüne bunlar katılmış olacak. Biz bir silahlı kuvvetler gibi çok sayıda uçağı yönetecek konumda değiliz. Elbette makul olan bir sayı kadar bu uçakları almamız lazım. Onun dışında da inşallah silahlı kuvvetlerden de, jandarma genel komutanlığımızla yaptığımız görüşmelerde kendi devletimizin kendi personelimizle oluşan uçaklarını, helikopterlerini, bu yangın mücadelesinde kullanacağız. Hayırlar getirsin diyorum" ifadelerini kullandı.

Orman yangınlarıyla mücadelede OGM filosuna yeni araçlar girdi

ORMAN KİRLETENLERE CEZALAR AĞIRLAŞTIRILDI

Konuşmasında orman kirletme konusunda cezaların ağırlaştırıldığına değinen Tiryaki, "Ormanları kirletiyoruz. Hassas olduğum bir konudur. Kanuna bir madde daha koyduk. Ben de gittiğim bölgelerde, köylerde görüyorum. İnşaat atıkları yol kenarlarına dökülüyor. Arkadaşlar buralar hepimizin. Şimdi yeni bir madde koyduk. Orman içerisine dökülen her inşaat artığı hane ve benzerini işleyenler orman suçu işlemiş olacaklar. Bunları duyuralım, köylülere duyuralım. Orman suçu işleyenlerin sonunun ne olduğunu biliyorsunuz. Cezaları ağır. O nedenle kimse ormanları kirletmesin, çöp dökmesin, inşaat artığı atmasın" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...