Tgrt Haber

Son dakika! Orta gelirliye 81 ilde 100 bin konut müjdesi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2022 16:14 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 17:12
Son dakika! Orta gelirliye 81 ilde 100 bin konut müjdesi

Son dakika haberi: Merakla beklenen Orta Gelir Grubu Sosyal Konut Kampanyası ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum detayları paylaştı. Bakan Kurum, "100 bin konutu içeren bir sosyal konut kampanyası planlıyoruz. 81 ili kapsayacak. Proje kapsamında süreci bankalarla birlikte yürüteceğiz" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği​ Bakanı Murat Kurum​, orta ve üst gelirli vatandaşlar için de kasım ayında bir konut kampanyası​ açıklayacakları müjdesini paylaştı. Bakan Kurum, "100 bin konutu içeren bir sosyal konut​ kampanyası planlıyoruz. 81 ili kapsayacak. Proje kapsamında süreci bankalarla birlikte yürüteceğiz" dedi.

"ÇALIŞMALAR TAMAMLANMAK ÜZERE"

Hazine ve Maliye Bakanlığı​ ile de görüşmelerinin devam ettiğini belirten Bakan Kurum, “Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımız, hep bu noktada vatandaşımızın lehine adımlar attı. Hazine ve Maliye Bakanlığımız da bu noktada çalışmaya ortaklar ve her türlü desteği de geçmişte olduğu gibi İnşallah bundan sonra da vermeye devam edecekler. Çalışmaları tamamlanmak üzere inşallah ekim sonu, kasım ayının başı itibariyle de bu kampanyayı hayata geçireceğiz. Böylelikle orta ve orta üstüne hitap eden konutları da yapmış olacağız ve tüm bunlara baktığınızda işte konut fiyatlarının kira fiyatlarının düştüğünü de artık göreceğiz.” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...