Tgrt Haber

Otelden mide bulandıran görüntü: Lağım suyunu denize boşalttılar

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Ağustos 2024 21:52 - Güncelleme : 04 Ağustos 2024 22:09

Didim, Akbük bölgesinde bir otelin kanalizasyon giderini direkt denize boşalttığını görenler bakanlığa ihbar etti. Gözde tatil bölgelerinden olan beldede denizin kirliliği görenlerin midesini bulandırdı. Bakanlık işletmeye ceza kesti.

Aydın​'da bir otelin foseptiğini yağmur suyu hattına bağlayarak denize döktüğünün tespit edilmesi üzerine 1 milyon 161 bin 568 liralık para ceza uygulandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Aydın'ın Didim​ ilçesi Akbük Mahallesi'nde bulunan turizm işletmesinin atık sularının denize deşarj edildiğine ilişkin ihbar üzerine Aydın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından denetim ekipleri bölgeye sevk edildi.

Otelden mide bulandıran görüntü: Lağım suyunu denize boşalttılar - 1. Resim

1 MİLYON LİRALIK CEZA

Yapılan otele ait foseptiğin taşması sonucu atık suların yağmur suyu hattı ile denize deşarj edildiği tespit edildi. Denetim neticesinde deşarj hattı iptal edilerek işletmeye Çevre Kanunu hükümlerine göre 1 milyon 161 bin 568 lira para cezası uygulandı. İşletme yetkilileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin ise adli süreç devam ediyor.

Otelden mide bulandıran görüntü: Lağım suyunu denize boşalttılar - 2. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...