Tgrt Haber

Oto yedek parçası satıyordu, bu işe girdi hayatı değişti! Siparişlere yetişemiyor

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Temmuz 2024 12:21 - Güncelleme : 17 Temmuz 2024 13:28
Oto yedek parçası satıyordu, bu işe girdi hayatı değişti! Siparişlere yetişemiyor

Adana'da oto yedek parça satışı yapan Mesut Mutlu, evinin bahçesini tropik meyve üretim merkezine dönüştürdü. Pazar noktasında sıkıntı yaşamadığını belirten Mutlu, İstanbul'dan 1 ton sipariş geldiğini fakat yetiştiremediğini belirtti.

Adana'nın Kozan​ Sanayi Sitesi'nde oto yedek parça satışı yapan Mesut Mutlu'nun bahçeli ev hayali hayatını değiştirdi.

Aldığı evin atıl durumda olan bahçesini değerlendirmeyi düşünen Mutlu, Antalya​ ve Mersin​ ilinde yaygın olarak yetiştirilen tropik ürünlerin iklim benzerliği nedeniyle Kozan​'da da yetişeceğini düşünerek bahçesine ejder meyvesi, çarkıfelek meyvesi olarak bilinen passiflora, guava, avokado ve mango fidanları dikti.

Oto yedek parçası satıyordu, bu işe girdi hayatı değişti! Siparişlere yetişemiyor - 1. Resim

ATIL ARAZİYİ TROPİKAL MEYVE ÜRETİM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRDÜ

Mutlu, fidan diktikten sonra günlük 150 kilogram passiflora hasadı yaptığını kaydetti. Atıl bir araziyi tropikal meyve cennetine çevirdiğini belirten Mutlu, "Millet 'portakal mandalina fidanı dik' dedi. 1 dönüm ejder meyvesi yaptım 'çileğe bulaşma' dediler.

Avokado, passiflora, mango fidanı diktim. Arkadaşlarım 'kafayı mı yedin burada bunlar yetişmez satamazsın' dediler. Çok şükür çok mutluyum bu bana yeter. Meyvemizi aldık. Tüm ürünler erken meyve verdi. Normalde bizim insanlarımız bilmiyor.

Oto yedek parçası satıyordu, bu işe girdi hayatı değişti! Siparişlere yetişemiyor - 2. Resim

İlçemizde bilmiyorlar bilmeleri için her yerde tanıtıyorum. Mersin​'den Antalya​'ya kadar çok yaygın ama burada tanıtım için uğraşıyorum. Şuan passiflorayı çok sevdiğim için Kozan​'da yaygınlaşsın istiyorum" dedi.

Oto yedek parçası satıyordu, bu işe girdi hayatı değişti! Siparişlere yetişemiyor - 3. Resim

SİPARİŞLERE YETİŞEMİYOR

Tropikal meyvelerin vitamin değerinin de çok yüksek olduğunu anlatan Mutlu, şöyle devam etti:
"Tropikal meyveler vitamin değeri yüksek bağışıklığı güçlendiren, şeker hastaları için ideal. Günlük en az 150 kilogram hasat oluyor. Rabbim fazlası ile veriyor. Pazar noktasında sıkıntı yok. Turistlik yerlere bırakıyorum. Anamur istiyor.

Oto yedek parçası satıyordu, bu işe girdi hayatı değişti! Siparişlere yetişemiyor - 4. Resim

İstanbul 1 ton istedi yetiştiremedim. Siparişler çok şükür yetişmiyor. Kozan​ tatsın üretsin istiyorum. İnsanlar hep portakal, mandalina yetiştiriyor. Avokado yetiştirsinler, benden sonra çok eken oldu. Her türlü ben yardımcı olurum. Sağlık için evlerinin önüne bir tane de olsa dikmelerini öneriyorum."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...