Tgrt Haber

Ozon tedavisi genç kadının sonu oldu! Ruhsatsız doktor kliniği skandalı

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Mart 2024 15:03 - Güncelleme : 06 Mart 2024 15:15

Nevşehir'de 36 yaşındaki genç kadın ozon tedavisi yaptırdıktan sonra fenalaştı. Gittiği doktor kliniğinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Nevşehir​'de özel bir hastanede çalışan Dr. Barbaros Başbuğ hastaneden ayrılarak kendi adına klinik açtı. Kendisine ozon tedavisi yaptırmak isteyen 36 yaşındaki Eda Özden işlem sırasında rahatsızlandı. Kliniktekilerin acil çağırdığı ambulansla Nevşehir Devlet Hastanesi'ne götürülen kadın yoğun bakımda gördü.

 Özden, durumunun ağırlaşması üzerine Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Beyin ölümü gerçekleşen Eda Özden hayatını kaybetti. Özden'in ailesinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada ruhsatsız klinik mühürlenirken, Doktor Başbuğ gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Doktor Başbuğ adliyeye sevk edildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEM BİLE YAPMAMIŞ

Konu ile ilgili bilgi almak isteyen gazetecileri makamına kabul etmeyen Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tartar da tepkilere neden oldu. Tartar’ın konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti. Yaklaşık 1 aydır kaçak olarak işletilen klinik hakkında şu ana kadar Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi.

Ozon tedavisi genç kadının sonu oldu! Ruhsatsız doktor kliniği skandalı - 1. Resim

RUHSATI BULUNMUYOR

Nevşehir Tabip Odası Başkanı Dr. Yunus Emre Çakır, yaptığı açıklamada konunun takipçisi olacaklarını söyleyerek, "Cumartesi günü böyle bir olay gerçekleştiği iddia edildi. Bunun üzerine bize gerekli başvurular yapıldı. İdari ve adli soruşturmalar başlatıldı. Dün itibarıyla vatandaşımız yaşamını yitirdi. Ailesine ve sevdiklerine başsağlığı diliyoruz. Gerekli soruşturmaları yapacağız. Nevşehir Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Servisi'ne sevk ediliyor ve orada yaşamını yitiriyor. Ailenin de şikayeti var. Ailenin şikayeti üzerine Kayseri’de vatandaşımıza yönelik otopsi yapıldı. Otopsi sonuçları çıktıktan sonra kişinin ölüm nedeni belirlenmiş olacak. Şu an itibarıyla Sağlık Müdürlüğüne ruhsat başvurusunda bulunulmuş ama mevcut halinde muayenenin bir ruhsatı bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

Ozon tedavisi genç kadının sonu oldu! Ruhsatsız doktor kliniği skandalı - 2. Resim

Aldığı ozan tedavisi sonrasında hayatını kaybettiği iddia edilen Özden, Nevşehir'deki Kurşunlu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

OZON TEDAVİSİ NEDİR?

Ozon tedavisi kandan ozon ve oksijen karışımının uygulanmasıyla yapılan bir tedavi yöntemidir. Vücut direncini arttırdığı ve kronik hastalıklara iyi geldiği belirtilmektedir.

Ozon tedavisinin uygulandığı hastalıklar şunlardır:

Kanser,
Bel fıtığı,
Diyabet,
Periodontit ve diş hastalıkları,
Anti-aging,
Kronik yaralar,
Kronik yorgunluk,
İskemik hastalıklar,
Bakteri ve mantar enfeksiyonları,
Astım ve KOAH gibi solunum yolu hastalıkları,
Behçet hastalığı gibi otoimmun hastalıklar,
Migren,
Romatizmal hastalıklar,
Dolaşım sistemi bozuklukları,
Göz hastalıkları,
Alzheimer ve demans gibi geriatrik hastalıklar,
AIDS,
Sedef gibi cilt hastalıkları,
Fibromiyalji ve diğer kas ağrıları

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...