Tgrt Haber

Milletvekili Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırı! EGM duyurdu: Saldırgan yakalandı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2022 19:00 - Güncelleme : 07 Aralık 2022 21:12

Son dakika haberi: Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı. Üç yerinden bıçaklandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenilen Yılmaz'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Yılmaz'a saldırıyı düzenleyen zanlı Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yakalandı. Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda saldırı anına ilişkin detaylı bilgi veren Yılmaz, saldırganla öncesinde samimi bir konuşma gerçekleştirdiğini söyledi.

Yenilik Partisi Genel Başkanı ve Ardahan​ Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın, Atatürk Bulvarı​ 131 numaradaki ofisinde bıçaklı saldırıya uğradığı öğrenildi. İddiaya göre, Yılmaz'a, genel merkez binasına gelen bir kişinin saldırarak kalçasından bıçakladığı ve aşırı kan kaybettiği bildirildi.

PARTİDEN AÇIKLAMA GELDİ

Saldırı sonrası eski CHP'li vekil Ensar Öğüt ve partililerin Öztürk'ü hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Yenilik Partisi'nden yapılan açıklamada, "13'üncü Cumhurbaşkanlığı adayı ve Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı" ifadelerine yer verildi.

Milletvekili Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırı! EGM duyurdu: Saldırgan yakalandı

ARKADAN SALDIRDI

Edinilen bilgiye göre, partinin Eskişehir İl Başkanlığı binası açılışı için boş ofise Öztürk Yılmaz ile görüşmeye bir kişi geldi. Ardından ofise gelen kişiye çay ikram edildiği esnada Yılmaz’a arkadan saldırdı.

Saldırıya ilişkin konuşan Öğüt, saldırganın Öztürk Yılmaz'ın boğazını kesmek istediğini ancak yaşanan arbede sonucu bunu başaramadığını ifade etti.

SALDIRGAN YAKALANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Yılmaz'a bıçaklı saldırıyı düzeleyen saldırganın Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yakalandığı duyuruldu.

Emniyet'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırıda bulunduğu değerlendirilen zanlı Serhat K., Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır" ifadelerine yer verildi. 

https://twitter.com/EmniyetGM/status/1600533142364123137

SALDIRININ DETAYLARINI ANLATTI 

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, bıçaklı saldırı anına ilişkin detayları anlattı. Yılmaz, olay anını anlattığı videoda, bıçaklı saldırıda bulunan kişinin Tuzlucalı olduğunu, İstanbul Küçükçekmece'de oturduğunu söylediğini aktardı. 

Saldırganın kendisiyle tanışmaktan büyük onur duyduğunu belirttiğini söyleyen Yılmaz, "Konuştuk beş dakika. Benim bu arada görüşmelerim var. Çok teşekkür ettim. İsterseniz size bir kahve ikram edeyim dedim. 'Olur, kahvenizi içmekten mutlu olurum' dedi. Arkamı döndüm, bıçağı çekti, direkt boğazıma çekmeye çalıştı. O arada fark edip ani bir hareket yapınca bu defa arkadan dört defa üst üste vurdu ve kaçtı. Kaçarken peşine düştüm. Arkadaşlarımız da peşine düştü, iki bayan arkadaşımız vardı. Ondan sonra da kaçtı, gitti" dedi. 

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
sedat 8 Aralık 2022 09:53

geçmiş olsun başkanım neden odaya tanımadığın adamı kontrolsüz alıyorsunuz

Sonraki Haber Yükleniyor...