Tgrt Haber

Paramotorla Amanoslar'a gelen HDP'li vekilin terörist oğlu Yoldaş Selim Çelik'e 9 yıl 7 ay hapis

03 Şubat 2022 20:55 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 21:15
Paramotorla Amanoslar'a gelen HDP'li vekilin terörist oğlu Yoldaş Selim Çelik'e 9 yıl 7 ay hapis

Hatay’da paramotorla geldiği Amanos Dağları’nda yakalanan eski BDP Genel Başkanı ve 24'üncü dönem HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in oğlu PKK'lı terörist Yoldaş Selim Çelik, 9 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2020 yılında Amanos Dağları’nda güvenlik korucularının düzenlediği operasyonda 1 terörist ölü, 1 terörist ise sağ olarak ele geçirildi. Sağ olarak ele geçirilen teröristin eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı ve 24'üncü dönem HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in 'gri' kategoride aranan oğlu 'Savaş' kod adlı Yoldaş Selim Çelik olduğu ortaya çıktı.

PKK’YA SİLAH TAŞIYORDU

Paramotorla Amanos Dağları'na gelen PKK'lı Çelik ile birlikte 2 uzun namlulu silah, 1 tabanca ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Çelik hakkında Hatay 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

9 YIL 7 AY HAPİS CEZASI

PKK'lı Yoldaş Selim Çelik hakkında Hatay 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın karar duruşması bugün görüldü. Mahkeme, terörist Yoldaş Selim Çelik’in 9 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...