Tgrt Haber

Parkta yoga yapan kadınlar için CİMER’e şikâyet! Güvenlik engelledi, belediye başkanları duruma el attı

29 May 2022 16:14 - Güncelleme : 29 May 2022 16:25
Parkta yoga yapan kadınlar için CİMER’e şikâyet! Güvenlik engelledi, belediye başkanları duruma el attı

Eskişehir’de halka açık bir park alanında yoga yapan kadınların CİMER’e şikayet edildiği ve şikayetin ardından güvenlik tarafından yoga yapılmalarının engellendiği öne sürüldü. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yaptığı paylaşımla açığa çıkan olaya sosyal medyada tepki yağdı.

Eskişehir’deki Dede Korkut Parkı’nda, çimenlerin üzerinde yoga​ yapmak isteyen kadınların, kimliği bilinmeyen kişi veya kişilerce CİMER’e şikayet​ edildikleri öne sürüldü. Konuyu kişisel Twitter hesabından duyuran Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Kadınlarımız istediği parkı kullanabilir" diyerek duruma tepki gösterdi.

ŞİKAYETTEN SONRA GÜVENLİK ENGELLEDİ

Eskişehir​'deki Dede Korkut Parkı'nda düzenli olarak yoga yaptığı belirtilen kadınların, CİMER​'e şikayet edildiği iddiası, sosyal medyada tartışma konusu oldu. Valiliğin sorumluluğunda olduğu öne sürülen parkta, CİMER’e yapılan şikayet üzerine güvenliğin yoga yapmak isteyen kadınları engellendiği iddia edildi.

“TÜM PARKLARIMIZ SİZİNDİR”

Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, yaşananları sosyal medya hesabında yaptığı açıklama ile duyurdu. Kurt, olaya tepki göstererek yaptığı açıklamada, "Eskişehir Valiliği'nin sorumluluğundaki Dede Korkut Parkı'nda yoga yapanlar CİMER'e şikayet edilmiş. Güvenlik görevlisi yoga yapanları engellemiş. Bu da mı yasak oldu? Gerekçeniz ne? Siz şaka mısınız? Değerli arkadaşlar, tüm parklarımız sizindir. Özgürce yoga yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/CHPKAZIMKURT/status/1530839628453974016

“KİMSEDEN ÇEKİNMEYİN”

Kurt daha sonra bir paylaşımda daha bulunarak, şu sözleri kullandı:

"Sevgili Duygu, istediğiniz parkımızı kullanabilirsiniz. Kimseden çekinmeyin. Bir ihtiyacınız olursa söyleyin. Spor İşleri Müdürlüğümüz temin eder. Sizleri ziyarete geleceğim. Çok sevgiler, selamlar" dedi.

https://twitter.com/CHPKAZIMKURT/status/1530844922584113152

BİR PAYLAŞIM DA ESKİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NDAN

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den de konuya ilişkin bir paylaşım geldi. Büyükerşen, "Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark ve Büyük Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler. Ayrıca 6 Haziran itibariyle parklarda spor etkinliklerimiz de başlıyor. Onlara da katılabilirsiniz" dedi.

Parkta yoga yapan kadınlar için CİMER’e şikâyet! Güvenlik engelledi, belediye başkanları duruma el attı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet29 Mayıs 2022 21:30

Pöh haber değeri olmadığı kanaatindeyim

Sonraki Haber Yükleniyor...