Tgrt Haber

Patron sola dönmeyi yasakladı: 37 milyon litre yakıt tasarrufu ettiler

28 Ocak 2018 20:45
Patron sola dönmeyi yasakladı: 37 milyon litre yakıt tasarrufu ettiler

UPS 2004 yılında kargo araçlarının sola dönüşünü yasakladı. Böylece o yıldan beri 37 milyon litre yakıt tasarrufu ettiler.

Evet ilk duyduğunuzda size çok garip gelmiş olabilir ama yanlış değil. UPS, kargo araçlarına sadece sola dönmeyi yasaklayarak 2004 yılından bu yana 37 milyon litre yakıt tasarrufu elde etmeyi başardı.2004 yılında kargo maliyetini düşürmek için kargo araçlarındaki yazılımlarda değişikliğe giden UPS araçların sola dönmesini engelledi. Böylece araçlar sadece sağa dönerek kargolarını teslim etmeye başladılar.

Fazladan 350 bin paket teslimatı!

Şirketin sola dönüş kararı almasında farklı değişkenler söz konusu oldu. Yapılan araştırmalar, sola dönüşlerde yapılan trafik kazalarının sağa dönüşlere oranla 3 kat fazla olduğunu gösteriyor. Böylece UPS kargo araçlarının kaza yapma ihtimali bu kararla %60 oranında azaltılmış. Bunun yanı sıra, sola dönülmeyerek kazanılan zaman sayesinde 350 binden fazla ekstra paket teslimatı yapmayı da başarmışlar.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...