Tgrt Haber

Pedersen, 'Bu seneki kongre şu ana kadar yapılanların en iyisi'

11 Nisan 2014 13:01
Pedersen, 'Bu seneki kongre şu ana kadar yapılanların en iyisi'

İsviçre kökenli danışmanlık şirketi TSE'nin İdari Yöneticisi Pedersen 'Bu seneki kongre şu ana kadar yapılanların arasında en iyisi' dedi.

Antalya Susesi Luxury Resort'ta düzenlenen 12. SportAccord Kongresi devam ediyor.  İsviçre kökenli danışmanlık şirketi TSE'nin İdari Yöneticisi Lars Haue-Pedersen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralarında Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Uluslararası Yüzme Federasyonları Birliği (FINA), Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ve Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) gibi birçok uluslararası ve yerel örgütlere hizmet veren şirketin üst düzey yöneticisi Pedersen, yalnızca spor alanında uzmanlaştıklarını ve Türk sporunu hem saha içi ve saha dışında ileriye taşımak için hizmet vereceklerini anlattı.
İsviçre kökenli şirketin üst düzey yöneticisi, Antalya'daki kongreyle ilgili, "Tüm SportAccord Kongrelerinde yer aldım. 2002'den bu yana bizzat katılmaktayım, bu sene Antalya'da yapılan kongre en iyisi. Türk misafirperverliği, otelin kalitesi, yiyeceklerin kalitesi, havanın güzel olması, kısacası tüm yönleriyle çok olumlu bir kongre oluyor. Çalışma arkadaşlarımızın da görüşleri bu yönde" değerlendirmesinde bulundu. TSE'nin İdari Yöneticisi Pedersen "Bu kongre kesinlikle Türk sporu için de çok verimli olduğunu düşünüyorum. Bu, Türk spor federasyonları ve TMOK için de çok önemli bir fırsattı. TMOK ve Başkanı Uğur Erdener, Türk sporunu ileri taşımak, dünyaya tanıtmak ve vizyonu için oldukça çaba sarf ettiler" diye konuştu. Antalya'nın Belek beldesinde devam eden 12. SportAccord Kongresi'nde, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Özkan Mutlugil ile bir araya gelen Graça, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Türkiye'nin voleybolda müthiş bir ivme kaydettiğini belirten Graça, "Kulüpleriniz çok kuvvetli. Bayan milli takımınız çok tehlikeli. Çok iyi oyuncularınız var. Türkiye'nin olimpiyat şampiyonu olmaması için hiçbir sebep yok. Bu, yakın bir zamanda gerçekleşebilir" diye konuştu. Uzun süren yatırımlar sonrasında elde edilen bu başarıyı takdir ettiklerini ifade eden Graça, erkeklerde de aynı başarının yakalanması için sabırlı olmak ve çok çalışmak gerektiğini vurguladı. Voleybolun dünyanın tüm kıtalarında oynanan çok popüler bir spor olduğunu anlatan Graça, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu kongre, Türkiye'nin istediği her organizasyonu yapabileceğini gösteriyor. Buraya İstanbul'dan geldim. İstanbul beni büyüledi. Tesisler, hizmet, insanlarınız her şey harika. Ne zaman isterseniz size organizasyon vermeye hazırız."
TVF Başkanı Özkan Mutlugil de Türkiye'nin bu organizasyon sayesinde kendini uluslararası spor arenasında tanıtma şansı bulduğunu belirterek, "Bu organizasyonun başarısı, ileride olimpiyatlar gibi büyük organizasyonları almamızda çok büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...